search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24
MENU CLOSE

Δεν αποφυλακίστηκε ο Τσοχατζόπουλος – Εμπλοκή εξαιτίας καταδίκης για δηλώσεις «πόθεν έσχες»

28.04.2017 14:13
Δεν αποφυλακίστηκε ο Τσοχατζόπουλος – Εμπλοκή εξαιτίας καταδίκης για δηλώσεις «πόθεν έσχες» - Media

 

Ούτε την Παρασκευή θα περάσει την πύλη εξόδου των Φυλακών Κορυδαλλού ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διαδικασία αποφυλάκισής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού μετατίθεται για τις ημέρες μετά τη Δευτέρα, ενδεχομένως και αρκετά αργότερα, καθώς φαίνεται να προέκυψαν ζητήματα τόσο με την χρηματική εγγύηση των 200.000 ευρώ που του επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να εξέλθει από τον Κορυδαλλό όσο -και κυρίως- εξαιτίας καταδίκης του για δηλώσεις «πόθεν έσχες» όπου του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5,5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 210.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, η καταδίκη αυτή του πρώην υπουργού φαίνεται να μην έχει «τακτοποιηθεί» ώστε να επιτραπεί η αποφυλάκισή του με την καταβολή της εγγύησης που του επιβλήθηκε για την υπόθεση των παράνομων χρημάτων από τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TOR M-1. Η πλευρά των νομικών εκπροσώπων των πρώην υπουργού, που έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για τα εξοπλιστικά, υποστηρίζει πως για την τακτοποίηση της χρηματικής ποινής για το «πόθεν έσχες» θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες που «απαιτούν χρόνο».

Παράλληλα από σήμερα μετά το μεσημέρι κάποιες πληροφορίες, τις οποίες δεν σχολιάζουν οι εκπρόσωποι του πρώην υπουργού, αναφέρουν πως ιδιώτης που προσφέρθηκε να βοηθήσει τον πρώην υπουργό στη συγκέντρωση του ποσού της εγγύησης , φαίνεται να έχει «δεύτερες σκέψεις» μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση της αποφυλάκισης.

Από την πλευρά των συνηγόρων του πάντως εκείνο που προβληματίζει είναι ότι πολύ σύντομα θα εκδοθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα και αν το δικαστήριο κρίνει ανάλογα με το πρωτοβάθμιο και καταδικάσει τον κ. Τσοχατζόπουλο τότε ο πρώην υπουργός θα οδηγηθεί και πάλι στην φυλακή καθώς εξαιτίας της καταδίκης για το «πόθεν έσχες» δεν θα μπορεί το δικαστήριο να εφαρμόσει τις διατάξεις για προσωρινή απόλυση.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός φέρεται να είναι με τις νέες εξελίξεις εξοργισμένος και πολύ στενοχωρημένος καθώς είδε για άλλη μία φορά να αναβάλλεται η έξοδός του από τη φυλακή.

 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24