search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:02
MENU CLOSE

Προέχει η σωτηρία της χώρας, τόνισε ο Παπανδρέου

12.09.2011 11:27
Προέχει η σωτηρία της χώρας, τόνισε ο Παπανδρέου - Media

«Το καθήκον σωτηρίας της χώρας υπερέχει της προσωπικής έδρας του καθενός στη Βουλή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013.

«Το καθήκον σωτηρίας της χώρας υπερέχει της προσωπικής έδρας του καθενός στη Βουλή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματος για τις εξελίξεις στην οικονομία και για τους λόγους που η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη πρόσθετων μέτρων και κάλεσε τους βουλευτές να τα στηρίξουν λέγοντας ότι «ο λαός μάς έδωσε εντολή να βγούμε από την κρίση, να βγάλουμε τη χώρα από την περιπέτεια, στην οποία δεν την βάλαμε εμείς».

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι δεν θα δοθεί καμία σημασία στο πολιτικό κόστος και αναφερόμενος στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου δήλωσε ότι πρέπει να γίνει «το τελευταίο σπριντ» προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία και να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της.

Ο κ. Παπανδρέου στη συνέχεια παρουσιάζοντας τα στοιχεία για το πρωτογενές έλλειμμα ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλεψη για μείωση στο 1,8 δισ. το 2012, ενώ το 2013 θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ.

«Οφείλουμε να δώσουμε μια συντριπτική απάντηση σε όσους επιθυμούν είτε κρυφά είτε φανερά τη χρεοκοπία της Ελλάδας, να διαψεύσουμε τα κρυφά και τα φανερά σενάρια. Δεν θα κάνουμε σε κανέναν το χατίρι να λοιδορούν τη χώρα και να απεργάζονται σενάρια εξόδου από την ευρωζώνη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναγνώρισε επίσης ότι κατά το παρελθόν επικράτησε η αδράνεια και όχι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και τόνισε ότι οι εχθροί της προσπάθειας που γίνεται για αλλαγές είναι η λαϊκίστικη αντίδραση της αντιπολίτευσης, οι αντιστάσεις των συντεχνιών και η γραφειοκρατία.

Κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός εστιάσε στην ανάγκη να σταλεί ένα μήνυμα σιγουριάς και αποφασιστικότητας προς τον ελληνικό λαό, το οποίο θα λειτουργήσει παράλληλα ως απάντηση σε όλους εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας.

«Διεθνώς υπάρχει τεράστια ρευστότητα. Σε αυτές τις μάχες δεν ξέρεις τι σου προκύπτει. Γι’ αυτό πρέπει να πάμε σε πρωτογενές πλεόνασμα, με στρατηγικό στόχο μια κοινωνία ευημερίας, ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, για την εισφορά, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα μέτρο που έχει όλα τα εχέγγυα της μεγαλύτερης δυνατής κοινωνικής δικαιοσύνης και το οποίο «αντανακλά την ανάγκη να χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή με ένα τρόπο ισονομίας και δίκαιης κατανομής των βαρών».

(Τα βίντεο είναι από το real.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:02