search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:46
MENU CLOSE

Ο Πρόεδρος Τραμπ γνώριζε ότι ο σύμβουλος του Μ.Φλίν “τα έπαιρνε” από Τούρκους και Ρώσους

29.04.2017 05:26
Ο Πρόεδρος Τραμπ γνώριζε ότι ο σύμβουλος του Μ.Φλίν “τα έπαιρνε” από Τούρκους και Ρώσους - Media

 

Η μεταβατική ομάδα του Λευκού Οίκου και του Προέδρου Τραμπ ανέφερε ότι είχε πραγματοποιήσει έλεγχο του ιστορικού του πρώην συμβούλου για την εθνική ασφάλεια Μάικλ Φλιν, πέραν την ήδη εγκριθείσας διαβάθμισης ασφαλείας του, αποκάλυψε η Rachel Maddow στην εκπομπή της στο καλωδιακό δίκτυο MSNBC.

Από τον έλεγχο αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Φλιν είχε πάρει χρήματα από την Τουρκία και τη Ρωσία. Η Maddov μετέδωσε ότι: “Το δίκτυο NBC News έχει πληροφορηθεί από πηγές κοντά στην έρευνα για τις σχέσεις του Προέδροπυ Τραμπ με τη Ρωσία ότι τόσο η μεταβατική ομάδα του κ. Τραμπ όσο και ο Λευκός Οίκος πραγματοποίησαν έλεγχο ιστορικού στον Φλιν”, δήλωσε η Maddow στο πρόγραμμά της επικαλούμενη την αναφορά της δημοσιογράφου Andrea Mitchell στο NBC. “Αυτό είναι πέρα από την ήδη εγκεκριμένη πιστοποίησή ασφαλείας. Έκαναν έναν έλεγχο ιστορικού για τον Φλιν ειδικά για να γίνει σύμβουλος εθνικής ασφάλειας”.

Η Maddow ανέφερε ότι το ρεπορτάζ του NBC έδειξε ότι “ο έλεγχος του Φλιν έγινε και οι πηγές που βρίσκονται κοντά στην έρευνα λένε στο NBC ότι έγινε” πολύ επιπόλαια “. “Ένα άτομο που εμπλέκεται στην έρευνα είπε στο NBC ότι η μεταβατική ομάδα του κ. Τραμπ γνώριζε τους επιχειρηματικούς δεσμούς του Φλιν με την Τουρκία”, ανέφερε. Ο Φλιν, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον Λευκό Οίκο μετά που παραπλάνησε άλλους αξιωματούχους για τις συζητήσεις του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας σχετικά με τις κυρώσεις, έλαβε την πενταετή ανανέωση της άδειας ασφαλείας τον Ιανουάριο του 2016.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τραμπ και άλλοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου κατηγορούσαν τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την έγκριση της ασφαλειας του κ. Φλιν. Ο τελευταίος υπηρέτησε ως διευθυντής της DIA υπό τον Ομπάμα προτού γίνει σύμβουλος του κ. Τραμπ και προσχωρήσει στη δική του ομάδα και διοριστεί σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Μία πρώην βοηθός του κ. Ομπάμα κατηγόρησε τις προσπάθειες των αξιωματούχων του κ. Τραμπ να κατηγορήσουν την προηγούμενη κυβέρνηση. 
“Η ευθύνη για τον έλεγχο [του κ. Φλιν] ανήκει στη νέα κυβέρνηση”, δήλωσε η πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του κ. Ομπάμα, η Τζένιφερ Ψάκι στο CNN. 

“Είναι σαφές ότι αυτό δεν έγινε, οπότε αυτό είναι ένα είδος παράλογου παιγνιδιού επίρριψης ευθυνών». Η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι ο Φλιν μπορεί να έχει παραβιάσει τον νόμο λαμβάνοντας πληρωμές από τη Ρωσία και την Τουρκία χωρίς έγκριση από τις Ενοπλες Δυνάμεις και το υπουργείο Εξωτερικών. Είχε προειδοποιηθεί προηγουμένως ότι δεν μπορεί να λάβει τέτοιες πληρωμές.
 

Πηγή: mignatiou.com
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:46