search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:03
MENU CLOSE

Οι συμβουλές Βαρουφάκη στη Μέι: Μην διαπραγματευτείς με τις Βρυξέλλες

29.04.2017 11:03
Οι συμβουλές Βαρουφάκη στη Μέι: Μην διαπραγματευτείς με τις Βρυξέλλες - Media

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συμβουλεύει και προειδοποιεί παράλληλα τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό να αποφύγει με οποιoδήποτε κόστος τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, βάσει της εμπειρίας που είχε ο ίδιος το 2015.

«Αν δεν το κάνει, θα πέσει στην παγίδα που έπεσε και ο Αλέξης Τσίπρας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη του Έλληνα πρώην υπουργού Οικονομικών στη βρετανική εφημερίδα Telegraph και τον δημοσιογράφο Ambrose Evans-Pritchard έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και αναπαράγεται από σύσσωμο τον βρετανικό Τύπο. Στην Express μάλιστα είναι πρώτο θέμα, το πιο πολυδιαβασμένο άρθρο της μέρας και έχει ήδη 450 σχόλια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πιστεύει ότι οι Βρυξέλλες θα εκμεταλλευτούν τις εσωτερικές διαφωνίες στη Μεγάλη Βρετανία, ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες μιας δίκαιης συμφωνίας για το Brexit. «Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να μειώσουν κάθε όφελος που η Τερέζα Μέι θα έχει από τις εκλογές και να υποβαθμίσουν τη δημοκρατική εντολή της» δηλώνει.

Και προειδοποιεί για το τι θα αντιμετωπίσει η βρετανίδα Πρωθυπουργός: «Δεν θα ξέρεις με ποιον ακριβώς να μιλήσεις και αυτό γίνεται επίτηδες. Αν κάνεις μία μετριοπαθή πρόταση, θα αντιδράσουν με άδεια βλέμματα και θα σε κοιτάνε λες και απαγγέλεις τον σουηδικό εθνικό ύμνο. Μετά, θα αναστείλουν ξαφνικά τις συνομιλίες γιατί θα ισχυριστούν ότι πρέπει να ελέγξουν τα στοιχεία».

Ο καθηγητής πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να αποφύγει η Βρετανία να αναγκαστεί να παίξει το παιχνίδι της ΕΕ είναι να ενταχθεί στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο για μια επταετή μετάβαση.

Αυτό θα διασφάλιζε το εμπόριο και το Citi , επιτρέποντας ταυτόχρονα στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από ορισμένες περιοχές της ΕΕ.

Ολοκληρώνοντας, συμπέρανε: «Δεν μπορούσαν να το αρνηθούν. Δεν θα είχαν πόδι να σταθούν”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:03