search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:54
MENU CLOSE

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Κάτι αρχίζει να κινείται…

18.12.2009 12:52

Κάτι αρχίζει να κινείται στο Πατριαρχείο Ιε- ροσολύμων. Μετά τα πέτρινα χρόνια των… Βαβύληδων επί πατριαρχίας Ειρηναίου, τώρα με τον Θεόφιλο – τέσσερα χρόνια πατριάρχης – τα πράματα μπαίνουν σε τάξη, με κεντρικό ζήτημα τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Κάτι αρχίζει να κινείται στο Πατριαρχείο Ιε- ροσολύμων. Μετά τα πέτρινα χρόνια των… Βαβύληδων επί πατριαρχίας Ειρηναίου, τώρα με τον Θεόφιλο – τέσσερα χρόνια πατριάρχης – τα πράματα μπαίνουν σε τάξη, με κεντρικό ζήτημα τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Μετά τη θύελλα Ειρηναίου, το Πατριαρχείο θυμίζει ότι «μεγάλο μέρος της Παλαιάς Πόλεως της Ιερουσαλήμ, και μάλιστα σημεία πολιτικής στρατηγικής σημασίας, αποτελούν περιουσία του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων», την οποία, όπως σημειώνεται, διαχειρίζεται «κατά τρόπο καθαρά φιλανθρωπικό… έναντι πενιχρού αντιτίμου και άνευ διακρίσεως».

Ακόμη επισημαίνουν οι εκπρόσωποί του: «Το καλοκαίρι του 2005, εν μέσω λαϊκισμού, ακούστηκαν διάφορα περί παραχωρήσεως εκτάσεων γης και ακινήτων σε Ισραηλινούς από τα ελληνικά ΜΜΕ που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα».

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στο θέμα της ενοικίασης ακινήτων στην περιοχή Ταπλιότ και στη σύμβαση του Ειρηναίου με την ισ- ραηλινή εταιρεία Μπάρα και τονίζεται ότι ο Θεόφιλος έκανε πλήρη καταγραφή των ακι- νήτων για να αποφευχθεί τυχόν απαλλοτρί- ωσή τους από το Ισραήλ. «Ο προηγούμενος πατριάρχης Ειρηναίος όχι μόνο μίσθωσε την έκταση σε δύο διαφορετικούς συμβαλλόμε- νους, αλλά και… παραχώρησε στην εταιρεία Μπάρα, ιδιοκτησίας του ακροδεξιού εξτρε- μιστή Ιρέ Ζιλοβανσίς, το δικαίωμα διαχείρισης όλων των ακινήτων του Πατριαρχείου», σημειώνουν οι εκπρόσωποί του. Τονίζουν μάλιστα ότι ο Θεόφιλος όχι μόνο εμπόδισε την απαλλοτρίωση της έκτασης, αλλά και έκανε ένσταση στον δήμο προσφεύγοντας παράλληλα στα δικαστήρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:54