search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:39
MENU CLOSE

Τσίπρας: Είμαστε εντός πλαισίου για να έχουμε κατάληξη αξιολόγησης στις 22 Μαΐου

29.04.2017 15:12
Τσίπρας: Είμαστε εντός πλαισίου για να έχουμε κατάληξη αξιολόγησης στις 22 Μαΐου - Media

 

Στο ζήτημα ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από ερώτηση, δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το Brexit που ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη αποδοχή των κατευθυντήριων γραμμών για το «διαζύγιο» της ΕΕ με τη Μεγάλη Βρετανία.

«Η γενική εικόνα είναι ότι βρισκόμαστε εντός πλαισίου προκειμένου να έχουμε κατάληξη εντός του πλαισίου της 22ας Μαίου» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης. 

«Σήμερα ανοίγει ένας κύκλος όχι και τόσο ευχάριστος. Το Brexit είναι ένα γεγονός δυσάρεστο που συνέβη εξαιτίας της δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ. Οι 27 εναπομείναντες πρέπει να δουλέψουμε για μια καλύτερη, πιο δημοκρατική και πιο κοινωνική Ευρώπη», ανέφερε για τις διαδικασίες για το Brexit, εκτιμώντας εκτίμησε ότι δεν θα είναι τόσο σύντομες όσο αυτές του Σαββάτου για τις οποίες είπε ότι αποτέλεσαν ένδειξη ισχυρής ενότητας σε σχέση με τις κατευθυντήριες γραμμές για το Brexit.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «φιλόδοξο» το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων τονίζοντας ότι το δύσκολου του εγχειρήματος έγκειται στο ότι «τα ζητήματα αυτά είναι περίπλοκα ενώ υπάρχει και το δύσκολο θέμα το χρηματοοικονομικό που είναι το πιο δύσκολο σε κάθε διαζύγιο».

Μιλώντας για τις προτεραιότητες σε αυτή τη διαδικασία είπε ότι είναι: 

  • οι πολίτες μας που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία, κι εμείς οι Έλληνες έχουμε πάνω από 70.000 Έλληνες στη Μεγάλη Βρετανία
  • οι εμπορικές σχέσεις και 
  • οι απρόσκοπτες τουριστικές ροές από τη Μεγάλη Βρετανία 

Παράλληλα είπε ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε να διατυπωθεί ρητά η διευκρίνιση ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν θα αποτελέσει πολιτικό ή νομικό προηγούμενο για σχέσεις με τρίτες χώρες και αυτό έχει να κάνει με το ότι η διαπραγμάτευση μιας χώρας που ήταν κράτος μέλος είναι τελείως διαφορετικό από ό,τι η σχέση με τρίτες χώρες

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:38