search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:34
MENU CLOSE

«Ετοιμάζονται» 12.000 νέες προσλήψεις και 30.000 μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο

30.04.2017 06:06
«Ετοιμάζονται» 12.000 νέες προσλήψεις και 30.000 μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο  - Media

 

Μπαράζ προσλήψεων ετοιμάζεται μέσα στους επόμενους για μόνιμο και για εποχικό προσωπικό στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, με νέο προσωπικό θα ενισχυθούν δήμοι, περιφέρειες, υπουργεία, ακόμα και δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφελείας που βρίσκονται σε «καθεστώς αποκρατικοποίησης», όπως η ΔΕΗ και τα ΕΛΤΑ, μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Οσον αφορά στο μόνιμο προσωπικό, αιτήσεις δέχεται το ΑΣΕΠ για τις προκηρύξεις 3Κ/2017 και 4Κ/2017 για 48 και 70 θέσεις αντίστοιχα σε ΕΥΑΘ, Εθνικό Τυπογραφείο, Εθνική Αναλογιστική Αρχή (ΕΑΑ), Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) και ΟΣΕ.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η προθεσμία αιτήσεων για την 5Κ/2017, μέσω της οποίας θα γίνουν 257 προσλήψεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας.

Εν τω μεταξύ σε φάση επεξεργασίας βρίσκονται στο ΑΣΕΠ άλλες τέσσερις προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό. Πρόκειται για 300 θέσεις μηχανικών και τεχνικών στην ΕΥΑΔΠ, 135 διοικητικών και τεχνιτών στο υπουργείο Ναυτιλίας, 170 γραμματέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης και 203 διαφόρων ειδικοτήτων στις Υπηρεσίες Ασύλου. Οι παραπάνω διαγωνισμοί αναμένεται να «τρέξουν» εντός του καλοκαιριού.

Από τον Σεπτέμβριο ακολουθούν άλλοι 5 διαγωνισμοί για 510 οδηγούς και διανομείς στα ΕΛΤΑ, 76 μηχανικούς στον ΑΔΜΗΕ, 260 χειριστές και εργάτες σε δήμους και περιφέρειες, 800 μηχανοδηγούς και ελεγκτές στον ΟΑΣΑ και 200 αρχαιοφύλακες για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Παράλληλα έχει ανακοινωθεί η πρόσληψη 3.000 γιατρών στις Τοπικές Μονάδες Υγείας μέχρι τον Ιούνιο ενώ πριν από λίγες μέρες δόθηκε το «πράσινο φως» για 1.882 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και στα hot spots.

Λόγω της αυξημένης ανάγκης για πρόσληψη εποχικού προσωπικού τους θερινούς μήνες, έχουν εγκριθεί και θα γίνουν περίπου 600 εποχικές προσλήψεις στις παιδικές κατασκηνώσεις, 500 προσλήψεις ναυαγοσωστών και προσωπικού πλαζ στις δημοτικές τουριστικές επιχειρήσεις και 2.000 περίπου προσλήψεις καθαριστών, οδηγών απορριμματοφόρων και χειριστών μηχανημάτων στους δήμους.

Μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης για 265 άτομα στα Κέντρα Υπηρεσίας και Υποδοχής Μεταναστών, 800 συμβασιούχων και ημερομίσθιων στο πρόγραμμα της δακοκτονίας ενώ άγνωστος παραμένει μέχρι και σήμερα ο αριθμός των πυροσβεστών καθώς και των εργατών πυροπροστασίας που θα προσληφθούν για την αντιπυρική περίοδο.

Την ίδια ώρα, οι θεσμοί είπαν «όχι» στις προσλήψεις 20 χιλιάδων εκπαιδευτικών που σκόπευε να κάνει η κυβέρνηση μέσα στο 2017. Ο διαγωνισμός πήρε αναβολή για το 2018 και για μία ακόμα σχολική χρονιά τα κενά θα καλυφθούν από τον Σεπτέμβριο με αναπληρωτές και ωρομίσθιους.

Εκτός ΑΣΕΠ

Επίσης εντύπωση προκαλεί τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στη Βουλή και προβλέπει τη δυνατότητα απασχόλησης ανέργων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τη νέα διάταξη οι προσλήψεις στο Δημόσιο , χαρακτηρίζονται «ειδικά προγράμματα απασχόλησης ανέργων», που δεν θα είναι όπως οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας, αλλά κανονικές προσλήψεις ορισμένου χρόνου με διάρκεια τους 12 μήνες, ανοίγοντας στην ουσία την… πίσω πόρτα των προσλήψεων στο Δημόσιο και μάλιστα, παρακάμπτεται το ΑΣΕΠ.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:32