search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:02
MENU CLOSE

Υπ. Παιδείας: Τα σχολεία ξεκινούν με τα λιγότερα δυνατά κενά

12.09.2011 17:26
Υπ. Παιδείας: Τα σχολεία ξεκινούν με τα λιγότερα δυνατά κενά - Media

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να επισημάνει ότι η εκτύπωση και η αποστολή σχολικών βιβλίων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να επισημάνει ότι η εκτύπωση και η αποστολή σχολικών βιβλίων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση το υπουργείο τονίζει πως σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές η πληρότητα σε τίτλους είναι άνω του 80%, ενώ σημειώνει ότι δεν θα μείνουν κενές οι θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τα σχολεία ξεκινούν τη νέα χρονιά με τα λιγότερα δυνατά κενά, παρά τις 8000 συνταξιοδοτήσεων, το μικρό αριθμό διορισμών (600) και τις νέες ανάγκες που προέκυψαν από τα νέα προγράμματα που εφαρμόζονται σε όλες τις βαθμίδες».

Ειδικότερα, σε 14.500 σχολεία και σε συνολική δύναμη 170.000 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κενά σε πανελλαδικό επίπεδο σε δασκάλους και νηπιαγωγούς είναι 675 και σε ειδικότητες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (καλλιτεχνικά, μουσική, θεατρική αγωγή) 1736, ενώ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 447 κενά και 483 σε τεχνικές ειδικότητες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:01