13/12/2019 07:01:05

Ολοκληρώθηκε ο πρωινός γύρος διαπραγματεύσεων με αντικείμενο τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ

Λευκός καπνός στις διαπραγματεύσεις- Ήρθε η ώρα της τεχνικής συμφωνίας - Media

 

Ολοκληρώθηκαν οι πρωινές συναντήσεις με αντικείμενο τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ.

Η ελληνική αποστολή υπό τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο, παρούσης πλέον και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, παραμένει στο χώρο των διαπραγματεύσεων προκειμένου, όπως είχε προγραμματιστεί, για να γίνει η σύσκεψη προετοιμασίας για τον μεγάλο γύρο διαπραγματεύσεων επί όλων των μεγάλων πολιτικών θεμάτων που θα ακολουθήσουν, (ασφαλιστικό, εργασιακό, χρηματοπιστωτικός τομέας, αποκρατικοποιήσεις κλπ).

Ανάλογη σύσκεψη προετοιμασίας διεξάγει και η πλευρά των θεσμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός κρίσιμος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκίνησε στις 10:30 και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.

Όπως δήλωσε χθες κυβερνητική πηγή, στις σημερινές επαφές, θα τεθούν επί τάπητος όλα τα εκκρεμή ζητήματα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Στο επίκεντρο των πρωινών επαφών βρέθηκαν ζητήματα όπως η απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων ανεξαρτήτως μεγέθους τις Κυριακές, η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) εκτός φαρμακείων καθώς και άλλα ζητήματα που περιλαμβάνονται στις λίστες του ΟΟΣΑ και δεν έγινε εφικτό να ολοκληρωθούν στο χθεσινό εξάωρο γύρο διαπραγματεύσεων.

Πηγή: capital.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.