search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:12
MENU CLOSE

Η εξομολόγηση του βατραχανθρώπου: Το κεφάλι του Μπιν Λάντεν άνοιξε στα δύο

30.04.2017 12:57
Η εξομολόγηση του βατραχανθρώπου: Το κεφάλι του Μπιν Λάντεν άνοιξε στα δύο - Media

 

Ο Ρόμπερτ Ο’ Νιλ είναι ο άνθρωπος που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον αρχηγό της Αλ Κάιντα και του έριξε τη χαριστική βολή.

Ο βατραχάνθρωπος, που έχει παρασημοφορηθεί για την παρουσία του σε περισσότερες από 400 πολεμικές αποστολές, περιγράφει τα τελευταία λεπτά της επιχείρησης για την εξουδετέρωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011, σε ένα σπίτι στο Αμπονταμπάντ του Πακιστάν.

Στο βιβλίο του με τίτλο “The Operator” ο 41χρονος αρχικά περιγράφει πώς όλα τα σημάδια έδειχναν ότι ο άνθρωπος που βρισκόταν μέσα στο σπίτι ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Όπως γράφει, κατάλαβε ότι αυτό που ζούσε ήταν ιστορική στιγμή όταν ανατινάχθηκε μια μεταλλική πόρτα και πίσω της  βρέθηκε ένας τοίχος. Αν και ο άνδρας που πυροδότησε το μηχανισμό ένιωσε ότι απέτυχε ο Ο’ Νιλ του είπε «όχι, αυτό είναι καλό. Πρόκειται για μια ψεύτικη πόρτα. Αυτό σημαίνει ότι αυτός είναι μέσα».

Εκείνη την στιγμή ο Ο’ Νιλ άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι το κυνήγι για να βρεθεί ο Μπιν Λάντεν το οποίο είχε κρατήσει σχεδόν μια δεκαετία πλησίαζε στο τέλος του.

«Ω Θεέ μου, είμαστε εδώ, αυτό είναι το σπίτι του Μπιν Λάντεν. Είναι φοβερό. Δεν θα ζήσουμε αλλά αυτό είναι ιστορία και θα το θυμάμαι» γράφει ο Ο’ Νιλ.

Ο 41χρονος περιγράφει πώς η γυναίκα των μυστικών υπηρεσιών που τους είχε ενημερώσει για την επιχείρηση τους είχε πει να είναι προετοιμαζόμενοι να συναντήσουν τον οπλισμένο 23χρονο γιο του Οσάμα, τον Χαλίντ ο οποίος θα αποτελούσε την τελευταία γραμμή άμυνας του αρχηγού της Αλ Κάιντα. «Αν τον βρείτε, ο Οσάμα θα είναι στον επόμενο όροφο» τους είχε πει η γυναίκα χαρακτηριστικά.

Πράγματι οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων είδαν έναν άνδρα με ένα Καλάσνικοφ στα χέρια να οχυρώνεται, ένα από τα μέλη της ομάδας φώναξε «Χαλίντ έλα εδώ» στα αραβικά, με αποτέλεσμα να δεχθεί μια σφαίρα στο κεφάλι.

«Έπρεπε να συνεχίσουμε αν και μας είχαν πει ότι στο κτήριο θα βρίσκονταν περισσότεροι άνδρες» γράφει ο Ο’ Νιλ για την απόφασή του να συνεχίσει στον επόμενο όροφο. «Τότε μου πέρασε από το μυαλό η σκέψη σαν αστραπή: Βαρέθηκα να ανησυχώ, ας τελειώνουμε. Δεν ήταν γενναιότητα ήταν περισσότερο κούραση» εξηγεί για την απόφασή του.

Στο επόμενο δωμάτιο συνάντησαν δύο γυναίκες που φοβήθηκαν ότι είχαν γιλέκα με εκρηκτικά αλλά όταν αυτός ο φόβος δεν επιβεβαιώθηκε τότε συνέχισαν προς τον Μπιν Λάντεν.

Ο 41χρονος βατραχάνθρωπος περιγράφει τον Μπιν Λάντεν ως ψηλότερο και λεπτότερο από ό,τι τον περίμενε. Το μούσι του ήταν πιο κοντό και τα μαλλιά του πιο άσπρα. Μπροστά του ήταν μια γυναίκα αλλά δεν δίστασε. Στόχευσε πάνω από τον ώμο της και τον πυροβόλησε δύο φορές. «Το κεφάλι του άνοιξε στα δύο και έπεσε κάτω. Τότε τον πυροβόλησα άλλη μια φορά στο κεφάλι για ασφάλεια», τονίζει ο Ο’ Νιλ.

Ο 41χρονος αποκάλυψε ότι ήταν αυτός που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν το 2014, ισχυρισμό που η κυβέρνηση έκτοτε ούτε έχει επιβεβαιώσει ούτε και έχει διαψεύσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:12