10/07/2020 19:22:51
13.9.2011

Ε, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε...

Ε, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε... - Media

Από το Μαρικάκι

Αφού τους βρίζουνε δυο χρόνια τώρα, είπανε να το αλλάξουνε λίγο το τροπάρι μετά και το παραλήρημα του Λοβέρδου που ξεσήκωσε ανταρσίες μες τα υπουργεία τους. Στο παραπέντε της εγκυκλίου για την εργασιακή εφεδρεία σε 151 οργανισμούς ο Παπανδρέου θυμήθηκε ότι υπάρχουνε και κάποιοι στη δημόσια διοίκηση που «τρέχουνε» τις «μεταρρυθμίσεις» και θα πρέπει να κατεβάσει λίγο τους τόνους τώρα που δίπλα σ’όλα τ’αλλα θα τους φορέσει το ενιαίο μισθολόγιο και την άρση της μονιμότητας.

Έτσι πλέον υπάρχουν και καλοί δημόσιοι υπάλληλοι και τα παπαγαλάκια πήρανε γραμμή και όταν ξομολογάνε τους υπουργούς στα κανάλια, στις αγωνιώδεις ερωτήσεις τους, «μα πότε θα προχωρήσουν τα μέτρα», «θα μειωθεί ο δημόσιος τομέας» (μτφ. πότε έρχονται η άρση της μονιμότητας κι οι απολύσεις;) βάζουν κι έναν αστερίσκο: « βεβαίως υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουνε»...

Σε γενικές γραμμές οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να μοιάσουν σε αυτές τις μαρτυρικές φιγούρες του ιδιωτικού τομέα που υπομένουν τα πάνδεινα, κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία (ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια)υπό το φόβο της απόλυσης, της ανεργίας, της αναγκαστικής αλλαγής επαγγελματικού κλάδου, της συνολικής ανατροπής της ζωής τους. Θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα όπου κι αν λάχει να είναι αυτά και με μισθό πείνας φιξ καθότι στο εξής θα λογίζονται κρατικοί υπάλληλοι, μετατάξιμοι ανά πάσα στιγμή.

Στο μεταξύ στις ανακρίσεις των τηλεοπτικων αστέρων της δημοσιογραφίας οι υπουργοί επαίρονται ανοιχτά ότι ήδη έχουν μειώσει τον δημόσιο τομέα, και ότι η εφεδρεία αποτελεί το παραθυράκι για την παράκαμψη του Συντάγματος, όπως επίσης και η κατάργηση των οργανικών θέσεων η οποία θα είναι μαζική με την κατάργηση οργανισμών. Ε δεν θα περιμένουμε και το 2013!

Ο  βήχας όμως και η χαρά τους δεν κρύβεται  κι άντε μετά να κρατήσεις τα προσχήματα:

«Ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία και το πλεονάζον προσωπικό, δεν προβλέπει ούτε εργασιακή εφεδρεία ούτε απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου’’,  ήταν η διαβεβαίωση του υφυπουργού Εσωτερικών Ντίνου Ρόβλια σε ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλου για την εργασιακή εφεδρεία. Και βεβαίως η αυτονόητη απάντηση σε μια ακόμη διαβεβαίωση χωρίς κανένα κύρος:

«Δύο χρόνια τώρα, η κυβέρνηση έχει καταστρατηγήσει όλες τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό».

Και συμπλήρωσε ο βουλευτής

«Για να φτάσουμε στο σημείο της αλήθειας, χρειάστηκαν 2 χρόνια και ο κ.Λοβέρδος.

Στόχος της πολιτικής σας δεν είναι η σωτηρία της πατρίδας , αλλά η ιδιωτικοποίησή της».

Τό ‘χουμε;

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.