search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:42
MENU CLOSE

Πάτρα: Εργατική Πρωτομαγιά με ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες

01.05.2017 10:07
Πάτρα: Εργατική Πρωτομαγιά με ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες  - Media

Με τρεις συγκεντρώσεις και πορείες τιμήθηκε σήμερα στην Πάτρα η εργατική πρωτομαγιά.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το εργατικό κέντρο, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, και συμμετείχαν μεταξύ άλλων, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί, γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, άνεργοι κ.ά.

Οι ομιλητές κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης τόνισαν μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να επαναφέρουν τα κεκτημένα τους, τα οποία όπως είπαν, «ισοπέδωσαν και προσπαθούν να αποτελειώσουν οι νεοφιλελεύθερες και τροϊκανές πολιτικές, που εξαθλιώνουν την κοινωνία, εξοντώνουν τους εργαζόμενους και έχουν ως στόχο την κατάργηση των συνδικάτων». Επίσης απηύθυναν κάλεσμα προς όλους να δώσουν «ηχηρή απάντηση ενάντια στα μέτρα που προετοιμάζονται», διότι όπως υπογράμμισαν, «το οφείλουμε προς όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και προς τα παιδιά μας, να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

 

Η δεύτερη συγκέντρωση οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ και συνδικάτα στην πλατεία Γεωργίου. Συμμετείχαν εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθηγητές, δάσκαλοι, εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, άνεργοι, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, καθώς και η δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Όπως σημείωσαν οι ομιλητές, «η αντεργατική- αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν τη σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε». «Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων, για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις και πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού», ανέφεραν μεταξύ άλλων, και απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή «στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς».

Η τρίτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τριών Συμμάχων και συμμετείχαν μέλη αριστερών κομμάτων και οργανώσεων, μετανάστες, αλληλέγγυοι, καθώς και μέλη αντιεξουσιαστικών κινήσεων.

Μετά τις τρεις συγκεντρώσεις, ακολούθησαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Να σημειωθεί, ότι πριν ξεκινήσει η πορεία από το Εργατικό Κέντρο, μέλη της «Λαϊκής Ενότητας», αποχώρησαν και έκαναν την δική τους πορεία στο κέντρο της πόλης.

Επίσης, συγκεντρώσεις και πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, όπως στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στον Πύργο, στο Αίγιο, στην Ναύπακτο κ.α.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:36