search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:24
MENU CLOSE

Το δάκρυ του Εύζωνα που συγκλόνισε την ομογένεια στην Αυστραλία

01.05.2017 14:36
Χείμαρρος ο «Τσολιάς» της Ελληνοφρένειας μετά το κόψιμο της εκπομπής: Το ξέσπασμα κατά του Alpha - Media

 

Μέλη της Προεδρικής Φρουράς βρέθηκαν προ ημερών στην Αδελαΐδα, για να παραστούν σε εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας. Όταν ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, μίλησε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, για την Ελλάδα και τις δύσκολες ώρες που περνάει, ο 25χρονος Εύζωνας Κωνσταντίνος , ακίνητος, δάκρυσε από συγκίνηση.

Τα δάκρυα του συγκλόνισαν τους Έλληνες της Ομογένειας και ο φωτογραφικός φακός αποκάλυψε το μέγεθος της συγκίνησης. «Η ένταση και η αγάπη του κόσμου που ένιωσα να με πλημμυρίζει εκείνη τη στιγμή σε συνδυασμό με το πάθος των λόγων του Επισκόπου που μιλούσε με τόση αγάπη για την Ελλάδα και τους εύζωνες, κορύφωσαν την συγκίνησή μου. Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου», σημείωσε σε συνέντευξή του στο ομογενειακό περιοδικό «Νέος Κόσμος» ο εύζωνας Κωνσταντίνος Λούσιας, ο οποίος κατάγεται, ένα μικρό χωριό στην Άρτα, και αποφάσισε να ακολουθήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι σε ηλικία μόλις εννέα χρόνων.

«Πριν από λίγο καιρό, εννέα μέλη της Προεδρικής Φρουράς, μεταξύ των οποίων κι εγώ, είχαμε την τύχη και την τιμή να επιλεχθούμε για να εκπροσωπήσουμε την πατρίδα μας στην Αυστραλία», σημείωσε στη συνέντευξή του.

Οι εύζωνες έφτασαν στην Αδελαΐδα την Τετάρτη, 19 Απριλίου έπειτα από εντολή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου προς το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το οποίο αφού εξέτασε αίτημα των δύο ομοσπονδιών, σε Αδελαΐδα (Ίδρυμα Ελληνικών Σπουδών) και Σίδνεϊ (Ελληνική Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας) εκπόνησε και υλοποίησε πρόγραμμα επισκέψεων στους ομογενείς

 

Πηγή: neoskosmos.com

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:24