search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:13
MENU CLOSE

Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ στο Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στα ΜΜΕ

02.05.2017 14:35
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα (Χάρτης) - Media

 

Συνεχίζοντας την καλή συνεργασία της ΓΓΙΦ με την ΕΡΤ και στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΕΡΤ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Respect Words” – «Όχι στη ρητορική μίσους από τα ΜΜΕ», η ΓΓΙΦ συμμετείχε στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στα ΜΜΕ, το οποίο διενεργήθηκε από τις 24-27 Απριλίου 2017 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Το σεμινάριο αφορούσε στη διαχείριση και αντιμετώπιση των πληροφοριών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις καλές πρακτικές ισορροπημένης και έγκυρης δημοσιογραφίας και τη συγγραφή σχετικού κώδικα δεοντολογίας.

 Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την εναρκτήρια του σεμιναρίου, τονίζοντας ότι : «η δημοσιογραφία και η ρητορική του μίσους φέρουν φορτίο ικανό για τη ρύθμιση ή απορρύθμιση της εύρυθμης λειτουργίας της  κοινωνίας μας. Διότι, από αυτούς τους τομείς επηρεάζονται σημαντικά οι αρχές και τα πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην απόλυτη χρήση των οποίων δεν έχουν χώρο οι έμφυλες διακρίσεις, αλλά οι αρχές της ισότητας».

Επίσης, τη ΓΓΙΦ εκπροσώπησε με την εισήγησή της και η Κατερίνα Λουκίδου, συντονίστρια της Επιτροπής «Διακρίσεις – Ισότητα Φύλων – Δικαιώματα του Πολίτη» του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Αττικής της ΕΡΤ, η οποία αναφέρθηκε στην υπέρβαση του σεξισμού στο δημόσιο λόγο, με συγκεκριμένα παραδείγματα πού αφορούν στο προσφυγικό. Επίσης, παρουσίασε δύο καλές πρακτικές, τον Οδηγό για την άρση του γλωσσικού σεξισμού και τον Οδηγό καταπολέμησης των διακρίσεων λόγω φύλου στα ΜΜΕ, που αποτελούν έργα τα οποία η ΓΓΙΦ υλοποίησε κατά την προηγούμενη περίοδο.

Επισημαίνεται ότι στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (2016-2020) της ΓΓΙΦ, τα ζητήματα ισότητας και ΜΜΕ περιέχονται ως ξεχωριστή θεματική στην κατηγορία «Εκπαίδευση, Κατάρτιση, ΜΜΕ, Πολιτισμός, Αθλητισμός». Η ΓΓΙΦ συνεχίζει την προσπάθεια αποδόμησης των στερεοτύπων λόγω φύλου και προώθησης της πραγματικής ισότητας σε κάθε πεδίο της δημόσιας δράσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:13