search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:40
MENU CLOSE

Aδιόρθωτοι οι Έλληνες οδηγοί

02.05.2017 17:15
Νέο πρόστιμο από 1η Οκτωβρίου: Θα το πληρώσουν εκατοντάδες οδηγοί - Media

 

Φαίνεται πως όσα θύματα και αν θρηνεί καθημερινά η Ελλάδα στην άσφαλτο, ο Έλληνας οδηγός παραμένει «αδιόρθωτος».

Για μια ακόμη χρονιά, η έξοδος για το τριήμερο της αργίας της Πρωτομαγιάς “βάφτηκε με αίμα” με οκτώ συνάνθρωπούς μας να χάνουν τη ζώη τους, άλλους τέσσερις να τραυματίζονται βαριά και 150 πιο ελαφρά, σε συνολικά 132 τροχαία ατυχήματα, που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Το εξίσου ακατανόητο παραμένει το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα και τη μέθη, αφού α μη τι άλλο η μόνιμη δικαιολογία των Ελλήνων οδηγών για «τους δρόμους καρμανιόλες» στις εθνικές οδούς, έχει πλέον εκλείψει, χάρη στους σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους.

Δεν φαίνεται να «συγκινήθηκαν» ούτε από το τραγικό θάνατο μιας μητέρας με το μόλις τριών χρονών αγοράκι της και δύο νεαρών παιδιών , στο δυστύχημα με την Πόρσε, που σημειώθηκε την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς (26 Φεβρουαρίου) στο 63ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Η όποια κριτική αναλώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού μόλις ο Έλληνας οδηγός έπιασε ξανά το τιμόνι μετατράπηκε ξανά σε «δημόσιο κίνδυνο».

Για του λόγου το αληθές, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τους τροχονομικούς ελέγχους που έγιναν στις εθνικές οδούς από τα αρμόδια κλιμάκια της Τροχαίας κατά το χρονικό διάστημα 28 Απριλίου με 1 Μαΐου.

Οι τροχονόμοι βεβαίωσαν 12.244 εκ των οποίων το 25% (3.303) αφορούσαν “υπερβολική” ταχύτητα και άλλες 710 (ένας στους δεκαέξι οδηγούς) οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Επίσης, 199 συνελήφθησαν να μιλούν στο κινητό τους, 124 παραβίασαν κόκκινο φανάρι, 478 δε φορούσαν κράνος και άλλοι 284 ζώνη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:40