search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:01
MENU CLOSE

Καμπούλ: Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με στόχο νατοϊκά οχήματα-4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

03.05.2017 05:02
Καμπούλ: Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με στόχο νατοϊκά οχήματα-4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες - Media

 

Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί από την πρωινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στο κέντρο της Καμπούλ, ενώ από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλοι 22 άνθρωποι σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών υγείας.

Η επίθεση είχε ως στόχο θωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ, χωρίς ωστόσο, να έχει γίνει γνωστό εάν στρατιώτες της συμμαχίας είναι μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών.

Η πρωινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Καμπούλ κατά τεθωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ, πραγματοποιήθηκε μετά τις απειλές των Ταλιμπάν για επιθέσεις κατά ξένων δυνάμεων κατά την εαρινή επίθεσή τους, που άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 4 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 22, χωρίς ωστόσο, να έχει διευκρινιστεί αν μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών υπάρχουν ξένοι στρατιώτες.

Οι νατοϊκοί στρατιώτες που κινούνται εντός της Καμπούλ χρησιμοποιούν θωρακισμένα οχήματα (Mine Resistant Ambush Protected-MRAP) τα οποία φέρονται να έπαθαν ελαφρές ζημιές από το οστικό κύμα της έκρηξης σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ την επίθεση δεν σχολίασε η νατοϊκή δύναμη.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:55