search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:40
MENU CLOSE

Εκπρόσωπος ΕSM στη FAZ: Αποκλείεται «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

04.05.2017 08:55
ESM: Εκταμιεύθηκε η δόση των 7,7 δισ. ευρώ - Media

 

Την απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Βόλφγκανγκ Πρόισλ αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Η Ελλάδα πιο κοντά σε νέα δάνεια».

Το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας της Φρανκφούρτης σχετικά με την επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών της αναφερόταν σε ανακοίνωση του ΕΜΣ (ESM), κατά την οποία η επιτευχθείσα συμφωνία «ανοίγει το δρόμο για «σχετικές ελαφρύνσεις».

Προηγουμένως το σχετικό άρθρο της FAZ αναφερόταν στο διαφιλονικούμενο ζήτημα πιθανών ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους που εξακολουθεί να διχάζει το ΔΝΤ και τις χώρες της ευρωζώνης. 

O B. Πρόισλ στο σημείο αυτό διαψεύδει το δημοσίευμα της FAZ σημειώνοντας: «Κάτι τέτοιο είναι λάθος. Πολύ περισσότερο, αυτό που λέγεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο EMΣ από κοινού με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι το εξής: Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία θα συμπληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων με πρόσθετες συζητήσεις για την κατάστρωση μιας αξιόπιστης στρατηγικής προκειμένου τα χρέη της Ελλάδας να καταστούν βιώσιμα». 

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΕΜΣ αναφέρει: «Το εάν και σε ποιο βαθμό όλο αυτό οδηγήσει στο τέλος σε ελαφρύνσεις, δεν είναι κάτι που βλέπουμε στον ορίζοντα. Στις 22 Μαΐου αναμένεται να πάρουν θέση οι υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης. Συνεπώς μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μπορούν να συνομολογηθούν μόνο όταν η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το συμφωνηθέν με τον EMΣ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα το 2018 και μόνο εάν τότε σχετικές ελαφρύνσεις κριθούν αναγκαίες. Από αυτές αποκλείονται κατά βάση οι ονομαστικές ελαφρύνσεις (κούρεμα χρέους)».

Πηγή: enikonomia

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:39