search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:17
MENU CLOSE

Φρανσουά Μπαρουάν ο «αντί Φιγιόν»: Η απάντηση των Ρεπουμπλικάνων στον Μακρόν

04.05.2017 10:52
Φρανσουά Μπαρουάν ο «αντί Φιγιόν»: Η απάντηση των Ρεπουμπλικάνων στον Μακρόν - Media

 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ολάντ, ο Εμμανουέλ Μακρόν, είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για τη νίκη στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Για να φτάσει εκεί, κέρδισε, μεταξύ άλλων, τον Φρανσουά Φιγιόν και τους Ρεπουμπλικάνους, αφήνοντας το κόμμα της κεντροδεξιάς για πρώτη φορά εκτός του δεύτερου γύρου.

Η αντίδραση τους ήταν άμεση και εν πολλοίς εμπνευσμένη από τον ίδιο τον Μακρόν. Μετά την, αργοπορημένη, παραίτηση του Φιγιόν επέλεξαν ως διάδοχο του τον Φρανσουά Μπαρουάν, έναν 51χρονο γερουσιαστή και πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Σαρκοζί.

Ο Μπαρουάν καλείται τώρα να οδηγήσει το κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, οι οποίες θα κρίνουν και το ποσοστό της δύναμης που θα έχει ο Μακρόν σε περίπτωση εκλογής του. Ο Μπαρουάν έχει ως στόχο το καλύτερο δυνατό «πλασάρισμα» από τους Ρεπουμπλικανούς, αν όχι και την κατάληψη της πλειοψηφίας, έτσι ώστε να διοριστεί πρωθυπουργός από τον Μακρόν και να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τα εντός συνόρων τεκταινόμενα στη Γαλλία.

Το κίνημα του Μακρόν μετρά μόλις ένα χρόνο ζωής και παρά τις διαβεβαιώσεις του, είναι δύσκολο να έχει υποψήφιους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας, πολλώ δε μάλλον να κερδίσει και την πλειοψηφία. Σε αυτό ακριβώς το σενάριο ποντάρει ο Μπαρουάν.

Στις πρώτες του δηλώσεις φάνηκε αρκετά πιο μετριοπαθής ως προς τα μέτρα που θα πάρει συγκριτικά με τον Φιγιόν, μένοντας μεν πιστός στο πλάνο του προκατόχου του αλλά αποκλείοντας όλα όσα θεωρούσε «ακραίες» θέσεις. Ξεκαθάρισε επίσης πως όσοι Ρεπουμπλικάνοι κινηθούν είτε προς τον Μακρόν είτε προς τη Λεπέν θα διαγραφούν από το κόμμα.

Ο Μπαρουάν μετράει χρόνια στον πολιτικό στίβο της Γαλλίας, καθότι εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά το 1993 ενώ το 1995 έγινε δήμαρχος της πόλης Τρουά. Εκτός από υπουργός Οικονομικών έχει διατελέσει και ως κυβερνητικός εκπρόσωπος του Σαρκοζί, μεταξύ άλλων θέσεων που κατείχε ανά τα χρόνια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59