search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11
MENU CLOSE

Η ιταλική κυβέρνηση θα δώσει επίδομα 800 ευρώ για κάθε γέννα ή υιοθεσία

04.05.2017 11:39
Η ιταλική κυβέρνηση θα δώσει επίδομα 800 ευρώ για κάθε γέννα ή υιοθεσία  - Media

Στο εξής, για κάθε παιδί που γεννιέται, το ιταλικό κράτος θα διαθέτει οικονομική ενίσχυση 800 ευρώ. «Από σήμερα μπορούν να κατατίθενται οι αιτήσεις στο ιταλικό ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων Inps. Οκτακόσια ευρώ σε κάθε μητέρα, για την γέννηση ή την υιοθεσία ενός παιδιού», έγραψε στο Facebook η υφυπουργός παρά τη προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης Μαρία Έλενα Μπόσκι.

Της νέας αυτής οικονομικής στήριξης μπορούν να επωφεληθούν, εκτός από τις ιταλίδες μητέρες, οι γυναίκες που αποκτούν ή υιοθετούν παιδί και προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μητέρες στις οποίες έχει αναγνωρισθεί το καθεστώς του πρόσφυγα και όλες εκείνες που είναι υπήκοοι μη κοινοτικής χώρας, αλλά διαθέτουν πολυετή άδεια παραμονής στην Ιταλία.

«Πρόκειται για ένα από τα πρώτα βήματα προς την σωστή κατεύθυνση», συμπληρώνει η Μαρία Έλενα Μπόσκι. Ένα μέτρο που ελπίζεται να βοηθήσει στον περιορισμό του φαινομένου της υπογεννητικότητας, το οποίο είναι ιδιαίτερα αισθητό στην Ιταλία.

Στο μεταξύ, η βουλή της Ρώμης πρόκειται να ψηφίσει, σήμερα το απόγευμα, νέο νόμο ο οποίος αλλάζει τα όρια και τον χαρακτήρα της νόμιμης άμυνας. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η σχετική νομοθεσία πρόκειται ουσιαστικά να προσαρμοσθεί σε εκείνη που ισχύει στην Γαλλία.

Η κύρια αλλαγή αφορά την δυνατότητα νόμιμης άμυνας σε περίπτωση που ένας πολίτης πέφτει θύμα ληστείας μέσα στην κατοικία του. Μόνον σε ό,τι αφορά τις νυχτερινές ώρες και εφόσον υπάρχει αποδεδειγμένη απειλή ή εκβιασμός , οι πολίτες θα μπορούν να αντιδρούν και με χρήση όπλων. H αντίδραση, όμως, θα πρέπει να είναι ανάλογη με τον κίνδυνο και ο νόμος δεν θα ισχύει σε περίπτωση που ο ληστής τρέπεται σε φυγή. Η τελική έγκριση, για να ισχύσουν τα νέα μέτρα, θα πρέπει να δοθεί από την ιταλική Γερουσία. Την θετική τους ψήφο έχουν προαναγγείλει οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι. Η Λέγκα του Βορρά και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους και ζητούν μια σαφώς μεγαλύτερη ενίσχυση του δικαιώματος νόμιμης άμυνας.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:10