search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:36
MENU CLOSE

18χρονος μαθητής σχεδίασε σουτιέν που ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού

05.05.2017 10:54
18χρονος μαθητής σχεδίασε σουτιέν που ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού  - Media

 

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να θεραπευτεί σε ποσοστό που αγγίζει το 100%, αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Πολλές είναι οι γυναίκες, ωστόσο, που ξεχνούν ή αμελούν να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, βάζοντας τη ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο.

Ένας 18χρονος μαθητής από το Μεξικό, με αφορμή τη διπλή μαστεκτομή στην οποία οδηγήθηκε η μητέρα του που νόσησε από καρκίνο του μαστού, δημιούργησε με τρεις φίλους του την εταιρία Higia Technologies και με την προσθήκη της τεχνολογίας στο σουτιέν που οι γυναίκες φορούν ούτως ή άλλως, προτείνει τη δική του λύση.

Το εν λόγω σουτιέν χρησιμοποιεί 200 βιοαισθητήρες περίπου οι οποίοι χαρτογραφούν την επιφάνεια του στήθους, αναζητώντας πιθανές αλλαγές στη θερμοκρασία, το μέγεθος ή το βάρος.

Ο 18χρονος ονομάζεται Ζούλιαν Ριος Καντού και η πρότασή του απέφερε, μάλιστα, ένα εντυπωσιακό βραβείο αξίας 20.000 δολαρίων στον παγκόσμιο διαγωνισμό Student Entrepreneur Awards (GSEA).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:36