search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:15
MENU CLOSE

Κίνηση «ματ» από Γιουνκερ: Θα μιλήσω στα γαλλικά – Τα αγγλικά χάνουν την αξία τους στην Ευρώπη (Video)

05.05.2017 11:54
Γιούνκερ: Κανείς στην ΕΕ δεν κατάλαβε γιατί έγινε το δημοψήφισμα στην Ελλάδα - Media

 

Σε μια κίνηση τακτικής κατά της εκβιαστικής στάσης που έχει αρχίσει να έχει η Βρετανία απέναντι στην ΕΕ προχώρησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Φλωρεντια ο Γιούνκερ δήλωσε πως επέλεξε να μιλήσει στα γαλλικά και όχι στα αγγλικά, καθότι όπως δήλωσε «τα αγγλικά χάνουν την αξία τους στην Ευρώπη», κάνοντας ένα σαφές σχόλιο για το Brexit.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν, «αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στα αγγλικά και στα γαλλικά. Αλλά έκανα την επιλογή μου. Θα εκφραστώ στα γαλλικά, επειδή αργά αλλά σίγουρα τα αγγλικά χάνουν τη σημασία τους στην Ευρώπη».

Αμέσως μετά πάντως, θέλοντας προφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, είπε πως «το κάνω και επειδή στη Γαλλία έχουμε εκλογές την προσεχή Κυριακή και θα ήθελα να καταλάβουν τι λέω για την Ευρώπη και τις υπόλοιπες χώρες».

Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ο Γιουνκερ συνέχισε λέγοντας πως θα μιλήσει στα γαλλικά επίσης γιατί πρόκειται να αναφερθεί στις γαλλικές εκλογές και θέλει οι Γάλλοι να καταλάβουν σωστά όλα όσα θα πει γι αυτούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:15