search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:33
MENU CLOSE

ΟΗΕ: Πιθανή κρίση στην Κύπρο λόγω των ερευνών για φυσικό αέριο

05.05.2017 20:16
Χωρίς έγγραφο Άιντε αρχίζει η διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία - Media

 

Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντε, εκτιμά ότι είναι πιθανή μια κρίση λόγω των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ για φυσικό αέριο στα μέσα του Ιουλίου.

Σε συνέντευξη στον ανταποκριτή του ΡΙΚ στην Νέα Υόρκη, Αποστόλη Ζουπανιώτη, ο κ. ‘Αϊντε δήλωσε ότι εάν υπάρχει πολιτική βούληση, είναι δυνατό να προχωρήσουν τα πράγματα σε διάσκεψη στη Γενεύη, χαρακτηρίζοντας το θέμα της διάσκεψης «κλειδί» στη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, στις 17 Μαΐου.

Τα Ηνωμένα Έθνη χρειάζεται να είναι προετοιμασμένα για όλα τα αποτελέσματα, θετικά ή αρνητικά, ανέφερε και πρόσθεσε ότι το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών, είναι να κάνουν τα μέγιστα για να βοηθήσουν τους ηγέτες να φτάσουν σε συμφωνία στο εγγύς μέλλον. Αλλά, σημείωσε, εάν αυτό αποτύχει, «ίσως άλλες επιλογές πρέπει να έλθουν στο τραπέζι».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:32