search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:33
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δέχθηκε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα

06.05.2017 07:08
Τα «χρόνια πολλά» του Κυριάκου για την γιορτή της μητέρας και η Μαρέβα του... (Photo)  - Media

 

Ο κ.Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για τον μέσο Έλληνα, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο κανάλι του ΣΚΑΪ, κατηγορώντας για ακόμη μία φορά τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι έφεραν το τέταρτο μνημόνιο, καθώς δεσμεύουν τη χώρα μετά το 2018.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι πολλοί συνταξιούχοι θα χάσουν τη 12η συνταξη, κάποιοι και την 11η λόγω της μείωσης του αφορολόγητου. Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως αυτό αφορά και τους μισθωτούς, καθώς η μείωση του αφορολόγητου σημαίνει ότι ο μέσος μισθωτός που δεν πληρωνε φόρο θα πληρώνει 660 ευρώ.

«Ο κ. Τσίπρας δέχθηκε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα»

Αφού χαρακτήρισε ως αναξιόπιστο τον Α. Τσίπρα, τον κατηγόρησε ότι δέχθηκε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα, καθώς και πως πέτυχε το πλεόνασμα υπερφορολογώντας τους πολίτες. Παράλληλα, επέμεινε στην πρότασή του για επιστροφή ενός 0,5% του πλεονάσματος στους πολίτες. Αν είναι σίγουρος ότι θα μπορεί να έχει υπέρβαση των στόχων για το πλεόνασμα το 2017 γιατί δεν επιστρέφει τώρα ένα 0,5% στους πολίτες, όχι όμως με επιδόματα και προσλήψεις για να χτίζει το πελατειακό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε.

«Μεγάλη απάτη τα αντίμετρα»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεγάλη απάτη σε σχέση με τα αντίμετρα. Υποστήριξε ότι δεν ξέρουμε αν θα εφαρμοστούν, ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως λέει ψέματα πως αυτό θα γίνει αν πιάσουμε τους στόχους για τα πλεονάσματα. Σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη, για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα θα πρέπει ξεπεράσουμε τους στόχους για τα πλεονάσματα, δηλαδή να πετύχουμε στόχο 5,5%.  Επιπλέον, υπογράμμισε ότι τα αντίμετρα για τη Ν.Δ. δεν είναι συσσίτια, αλλά μειώσεις φόρων.

«Η Ν.Δ. θα μειώσει τους φόρους»

Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τους φόρους, ενώ σε ερώτηση για το πώς θα το κάνει αυτό, απάντησε ότι θα προχωρήσει σε συμμάζεμα του κράτους, χωρίς να κάνει απολύσεις, αλλά και χωρίς να δεχθεί μονιμοποιήσεις συμβασιουχων για να χτίζουν νέες στρατιές εξαρτημένων Ελλήνων. Συμπλήρωσε ότι δεν θα δεχθεί σπατάλη στις ΔΕΚΟ, ούτε χαλαρό Δημόσιο στη λειτουργία του.

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι θα υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στις προσλήψεις, ενώ επανέλαβε πως λέει «ναι» στην κινητικότητα και στην αξιολόγηση.

«Ως κυβέρνηση μπορούμε να διεκδικήσουμε μείωση των στόχων πλεονασμάτων»

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ (μείωση της συνολικής επιβάρυνσης κατά 20%) και του φόρου επιχειρήσεων, ενώ σημείωσε πως υπάρχει ανάγκη για μείωση των στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνεργασία με τους δανειστές. Διαβεβαίωσε ότι αυτό μπορεί να το διεκδικήσει μια κυβέρνηση Ν.Δ., γιατί, όπως είπε, είναι αξιοπιστη στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων. Θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις, θα φέρουμε επενδύσεις και συνεπώς δουλειές, ανέφερε και κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι προσποιείται πως μεταρρυθμίζει τη χώρα.

«Δεσμευόμαστε στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, διαφωνούμε με το μείγμα»

Σε ερώτηση για το αίτημα του ΔΝΤ για δέσμευση της Ν.Δ. σχετικά με τα μέτρα στα οποία συμφώνησε για το 2019 και το 2020 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε πως δεν έχει δεχθεί καμία όχληση, απλώς διάβασε μια διαρροή.

Σε σχέση με τη στάση του κόμματός του, ισχυρίστηκε ότι η Ν.Δ. έχει ψηφίσει το τρίτο πρόγραμμα, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018. Τέλος, ανέφερε ότι τα μέτρα έχουν τη σφραγίδα Τσίπρα – Καμμένου, προσθέτοντας πως το κόμμα του διαφωνεί με το μείγμα, όχι με τους στόχους και δεσμεύεται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15