search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:23
MENU CLOSE

Η εξομολόγηση του Εύζωνα που συγκλόνισε την Αδελαΐδα: Γι’ αυτό δάκρυσα

06.05.2017 11:00
Η εξομολόγηση του Εύζωνα που συγκλόνισε την Αδελαΐδα: Γι’ αυτό δάκρυσα  - Media

 

Ο 25χρονος Εύζωνας, Κωνσταντίνος Λούσιας μαζί με άλλα οκτώ μέλη της Προεδρικής Φρουράς ταξίδεψε στην Αυστραλία, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Οι Εύζωνες έφθασαν εκεί μετά από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου προς το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας, το οποίο αφού εξέτασε το αίτημα του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών στην Αδελαΐδα και της Ελληνικής κοινότητας Νέας νότιας Ουαλίας στο Σίνδεϊ, υλοποίησε πρόγραμμα επισκέψεων, με τα έξοδα της αποστολής να καλύπτονται από την ομογένεια.

Ο 25χρονος Εύζωνας μίλησε στο Έθνος για τη μοναδική εμπειρία που έζησε κατά το μακρινό ταξίδι του και εξήγησε τον λόγο της έντονης συγκίνησης που ένιωσε όταν ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος μίλησε για τις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας και εξήρε τον πατριωτισμό και το ήθος των Ευζώνων.

Ο νεαρός Εύζωνας, παρά το αγέρωχο βλέμμα του και το επιβλητικό του παράστημα, “λύγισε” με την εικόνα του δακρυσμένου προσώπου του να γίνεται viral, προκαλώντας συγκίνηση σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

«Εκείνη τη στιγμή με συγκίνησαν τα λόγια του ιερέα για τους Εύζωνες γιατί, συγχρόνως, σκεφτόμουν την αγάπη που εισέπραξα από τους ομογενείς, το παιδικό μου όνειρο να γίνω Εύζωνας και όλη την πορεία μου στην Προεδρική Φρουρά με τις μοναδικές εμπειρίες που έχω ζήσει. Γι’ αυτό δάκρυσα» είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι είναι από τους ανθρώπους που συγκινούνται και γενικότερα, εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στο σπουδαιότερο προσόν που πρέπει να διαθέτει ένας Εύζωνας κατά τη γνώμη του, είναι “να έχει καρδιά”.

Ο Κωνσταντίνος Λούσιας πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε Παρατηρητή, αποτελώντας, πλέον, το ταίρι του Εύζωνα, έχοντας ευθύνη για τη σκοπιά, ενώ μετά τη θητεία του σκοπεύει να συνεχίσει τις σπουδές του στο ΤΕΙ Μηχανικών Πληροφορικής στην Άρτα, αναπολώντας – όπως λέει- όλα όσα βίωσε στις Ευζωνικές Υπηρεσίες.  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03