search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:48
MENU CLOSE

Ζήτω το κομματικό πανεπιστήμιο

14.09.2011 09:23
Ζήτω το κομματικό πανεπιστήμιο  - Media

Η χώρα στενάζει πραγματικά. Όλα πλέον βρίσκονται σε αδιέξοδο, ωστόσο καμία κοινωνική ομάδα δεν δείχνει να καταλαβαίνει ότι έχει κατανοήσει αυτό που μας λένε… οι κακοί Ευρωπαίοι:

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Η χώρα στενάζει πραγματικά. Όλα πλέον βρίσκονται σε αδιέξοδο, ωστόσο καμία κοινωνική ομάδα δεν δείχνει να καταλαβαίνει ότι έχει κατανοήσει αυτό που μας λένε… οι κακοί Ευρωπαίοι: αυτά που ξέρατε τελειώσανε. Αντ’ αυτού η χώρα μοιάζει να βρίσκεται σε νηπιακή κατάσταση. Κανείς δεν ευθύνεται, ο ένας δείχνει με το δάχτυλο τον άλλο και όλοι μαζί τους πολιτικούς, την πολιτεία, το κράτος… Όλοι σε αυτή τη χώρα ήμασταν εντάξει… απλώς έφταιγαν οι άλλοι. Αυτό που καλείται να κατανοήσει η ελληνική κοινωνία είναι ότι τελείωσε το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο… Αυτό στην ουσία που μας καλούν να κάνουμε οι εταίροι μας της «κακής» Ε.Ε. είναι να ενηλικιωθούμε άμεσα και να αναλάβουμε για πρώτη φορά τις ευθύνες μας. Δεν είναι δυνατόν στις μέρες που ζούμε μια ελάχιστη μειοψηφία φοιτητοπατέρων να κρατά κλειστά τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και να δημιουργεί χάος στην ήδη αποδιοργανωμένη ανώτατη παιδεία. Ποιος θα το πίστευε ότι στις μέρες μας το φοιτητικό κίνημα θα υπερασπιζόταν την κατάρα αυτού του τόπου: το κομματικό κράτος, τη συνδιαλλαγή, την πελατειακή σχέση υπό την πολιτική κάλυψη μιας αποκαρδιωτικής Αριστεράς που δεν πείθει πλέον ούτε τον εαυτό της. Αυτό κι αν είναι χρεοκοπία, αυτή κι αν δεν είναι κατάπτωση. Όλα αυτά τα χρόνια συνδυάσαμε συνειδητά ή ασυνείδητα το προοδευτικό πανεπιστήμιο με το καμένο και λεηλατημένο πανεπιστήμιο, ότι το πρωτοποριακό πανεπιστήμιο είναι το υπό κατάληψη πανεπιστήμιο, ότι το σοβαρό πανεπιστήμιο είναι αυτό που δεν κάνει μαθήματα, αλλά εγγράφει νεαρούς νέοεισαγόμενους βλαστούς στους θλιβερούς κομματικούς καταλόγους των εντεταλμένων κομμάτων των φοιτητικών παρατάξεων. Μα αναρωτιόμαστε στα σοβαρά γιατί ξεστράτισε η χώρα;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:48