search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:05
MENU CLOSE

Ο εφιάλτης στοιχειώνει ακόμα: 50.000 άνθρωποι ξεσπιτώνονται λόγω βομβών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Photos)

06.05.2017 16:23
Ο εφιάλτης στοιχειώνει ακόμα: 50.000 άνθρωποι ξεσπιτώνονται λόγω βομβών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Photos) - Media
 
Περίπου 50.000 άνθρωποι θα απομακρυνθούν από τα σπίτια τους την Κυριακή στο Ανόβερο στη βόρεια Γερμανία, εξαιτίας επιχείρησης εξουδετέρωσης βομβών που χρονολογούνται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης -η δεύτερη μεγαλύτερη στη Γερμανία- και θα επηρεάσει το 1/10 του πληθυσμού της πόλης.
Μεταξύ των κτιρίων που θα εκκενωθούν είναι επτά νοσηλευτικά κέντρα, μια κλινική και ένα εργοστάσιο. Ήδη από την Παρασκευή έχουν απομακρυνθεί ηλικιωμένοι που έμεναν σε γηροκομεία.
 
Η εκκένωση θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί τοπική ώρα. Η εξουδετέρωση των πέντε βομβιστικών μηχανισμών θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και θα διαρκέσει για αρκετές ώρες.
 
Πάντως, στόχος των αρχών ήταν να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους μέχρι το βράδυ της Κυριακής. 
 
Καθυστερήσεις ενδέχεται να σημειωθούν από νωρίς το απόγευμα και στα δρομολόγια των τρένων. 
 
Οι δημοτικές αρχές έχουν φροντίσει, πάντως, για τη… διασκέδαση όσων απομακρυνθούν από τα σπίτια τους: έχουν προγραμματιστεί προβολές ταινιών για παιδιά, ξεναγήσεις σε μουσεία και αθλητικές εκδηλώσεις.
 
Είχαν καλέσει τους κατοίκους να πάρουν μαζί τους φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA δεκάδες χιλιάδες μερίδες σούπας πρόκειται να διανεμηθούν στους κατοίκους που θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 
Το Ανόβερο υπήρξε αρκετές φορές στόχος των Συμμαχικών αεροπορικών βομβαρδισμών στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 
 
Στις 9 Οκτωβρίου του 1943, περίπου 261.000 βόμβες έπληξαν την πόλη, σκοτώνοντας 1.245 κατοίκους και αφήνοντας 250.000 άστεγους.
 
(πληροφορίες: in.gr)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:04