search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:06
MENU CLOSE

Γαλλία: Η ώρα της μεγάλης απόφασης – Μακρόν ή Λεπέν στο Μέγαρο των Ηλισίων

06.05.2017 19:26
Γαλλία: Η ώρα της μεγάλης απόφασης - Μακρόν ή Λεπέν στο Μέγαρο των Ηλισίων - Media
 
Παρά το γεγονός ότι ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μοιάζει σχεδόν ο βέβαιος νικητής του δευτέρου γύρου των εκλογών στη χώρα, η Ευρώπη -και ολόκληρος ο κόσμος- αναμένει με αγωνία τις αποφάσεις των 47 εκατομμυρίων Γάλλων ψηφοφόρων που προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τον ένατο πρόεδρο της Πέμπτης Δημοκρατίας.
 
Ο Μακρόν εμφανίζεται να κυριαρχεί σε όλες της δημοσκοπήσεις της αντιπάλου του, ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία επιδόθηκε σε μια σκληρή, μεν, αλλά μάλλον μη αποτελεσματική προεκλογική εκστρατεία, η οποία επικεντρώθηκε στο «μαύρισμα» του αντιπάλου της, παρά στην προβολή της δικής της πολιτικής πλατφόρμας.
 
Αποκορύφωμα αυτής της σύγκρουσης ήταν το επεισοδιακό τελευταίο ντιμπέιτ Μακρόν-Λεπέν, όπου η ακροδεξιά υποψήφια φάνηκε εξαιρετικά αδύναμη στα επιχειρήματα κατά του κεντρώου αντιπάλου της, ο οποίος αρκετές φορές την εξέθεσε και απογύμνωσε τους ισχυρισμούς της.
 
Από την άλλη, αναταραχή επικρατεί στη Γαλλία μετά την αποκάλυψη ότι το στρατηγείο του Μακρόν δέχθηκε κυβερνοεπίθεση και ότι υποκλάπηκε τεράστιος αριθμός εγγράφων και στοιχείων. Ο ίδιος ο Μακρόν έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για συκοφαντία, μετά από δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει λογαριασμό σε φορολογικό παράδεισο.
 
Το πόσο θα επιδράσει το χακάρισμα στο τελικό αποτέλεσμα αναμένει να απαντηθεί μετά το κλείσιμο της κάλπης, ωστόσο, η μεγάλη αγωνία και των δύο υποψηφίων αφορά στη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, η οποία αναμένεται σαφώς μικρότερη απ’ όσο στον πρώτο γύρο, όπου άγγιξε το 80%. Ουδείς μπορεί να προβλέψει ακριβώς ποιον θα ωφελήσει μεγάλη αποχή, αν και εκτιμάται ότι όσο περισσότεροι Γάλλοι ψηφίσουν, τόσο πιο εύκολη θα είναι η νίκη του Μακρόν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:06