search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:32
MENU CLOSE

Νεωκόρος ανέβασε πανό μέσα στην εκκλησία και καταδικάστηκε

07.05.2017 07:51
Κορωνοϊός: «Με μίσος μας ρίχνουν δηλητήριο» λέει ο Σύνδεσμος Κληρικών - Media

 

Σε μία πρωτότυπη διαμαρτυρία με πανό αποφάσισε να προχωρήσει ένας νεωκόρος που απολύθηκε από τη θέση του, αλλά αντί να κερδίσει πίσω τη θέση του κατάφερε να… καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με αναστολή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247.gr.

Ο νεωκόρος, ομογενής από το Καζακστάν, κατέληξε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας αντιμέτωπος με την αξιόποινη πράξη της διατάραξης θρησκευτικής τελετής. Κι αυτό γιατί αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για την απομάκρυνσή του εν ώρα Θείας Λειτουργίας μέσα στον Ιερό Ναό.

“Απολύθηκε με βάση την απόφαση εκκλησιαστικού συμβουλίου, αλλά εκείνος θεωρούσε ότι υπαίτιος ήταν ο ιερέας, υποστηρίζοντας πως ήταν αποτέλεσμα προσωπικών διαφορών” ανέφερε ο επίτροπος του ναού, δήλωση που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο ιερέας.

“Ο νεωκόρος αφού απολύθηκε και αποζημιώθηκε, εμφανίστηκε στην εκκλησία την επόμενη Κυριακή με ένα μεγάλο πανό. Εκείνος βρισκόταν στη Μεγάλη Πύλη και εγώ στο διάδρομο. Μου έδινε την εντύπωση ότι περίμενε αφορμή για να ξεσπάσει” κατέθεσε ο παπάς και συνέχισε την περιγραφή: “άρχισε να διανύει το διάδρομο σχολιάζοντας την απόφαση της απόλυσής του. Ήρθε δίπλα μου φωνάζοντας. Δεν απάντησα, του είπα μόνο “μην εκτίθεσαι” και τον απομάκρυναν. Την επόμενη Κυριακή εμφανίστηκε πάλι”.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, ο κατηγορούμενος είχε στόχο να μετατοπίσει το βάρος σε προσωπική αντιδικία, ενώ η απόλυση γίνεται από το εκκλησιαστικό συμβούλιο.

Πρόεδρος: Είχε ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία κατά τη διαμαρτυρία;

Μάρτυρας: Υπήρχε ακόμα μέρος που υπολείπεται. Οι πιστοί βρίσκονταν μέσα στο ναό. Όλα είναι ενταγμένα μέσα στη λατρεία ακόμα και οι ανακοινώσεις στο τέλος.

Πρόεδρος: Γιατί απολύθηκε;

Μάρτυρας: Υπήρξαν ενορίτες που τον κατήγγειλαν για προσβολές και ότι ήταν πρόσφορος σε χρήματα. Κάποιος είπε ότι όταν του είχε δώσει ένα πρόσφορο και χρήματα για την εκκλησία, αυτός έβαλε στην τσέπη του τα χρήματα και είπε “αυτά για μένα”. Φυσικά αυτό δυσαρέστησε και έπρεπε να απολυθεί, αν και προσπαθούσαμε να τον κρατήσουμε διότι ήταν πολύτεκνος.

Πάντως, ο ιερέας ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου “για να μπορέσει ο κατηγορούμενος να βρει δουλειά, χωρίς να επιβαρυνθεί περαιτέρω”. Όπως εξήγησε, ο διαμαρτυρόμενος πρώην νεωκόρος εξακολουθεί να ειναι άνεργος από το 2012 ενώ έχει τέσσερα παιδιά να συντηρήσει. Το ίδιο επεσήμανε και ο συνήγορος υπεράσπισης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος επέδειξε σεβασμό στους πιστούς και στην εκκλησία, καθώς επενέβη προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Τελικά, το δικαστήριο, με αντίστοιχη εισαγγελική εισήγηση καταδίκασε το νεωκόρο σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με τριετή αναστολή.

 

Πηγή: news247.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28