search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:53
MENU CLOSE

Ερμού: Βροντερό «όχι» στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές

07.05.2017 13:22
Ερμού: Βροντερό «όχι» στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές - Media

Με απεργία σήμερα 7 Μαΐου και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Ερμού εργατοϋπαλληλικές οργανώσεις και εμπορικοί σύλλογοι εκφράζουν την αντίθεση τους στο μέτρο που προβλέπει άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο που σημαίνει ουσιαστικά όπως υποστηρίζουν, κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Πρόκειται όπως τόνισαν για ένα αντεργατικό μέτρο που πλήττει πρώτα και κύρια τους χιλιάδες εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων.

Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) Γιώργος Μυλωνάς σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία και στην οικονομία της χώρας. Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η κίνηση δεν έφερε καμία ανάπτυξη στην οικονομία, αντίθετα οι εργαζόμενοι έχασαν μεροκάματα. Το θέμα όμως δεν είναι καθαρά συνδικαλιστικό είναι και ουσιαστικό. Τις Κυριακές πρέπει να ξεκουραζόμαστε, να εκκλησιαζόμαστε ,να κάνουμε πράγματα που ευχαριστούν εμάς και τις οικογένειες μας. Με αυτό το μέτρο θα εργαζόμαστε όλοι 7 ημέρες την εβδομάδα, άρα θα γυρίσουμε 180 και 200 χρόνια πίσω».

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος(ΟΙΥΕ) Παναγιώτης Κυριακούλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «σήμερα δίνουμε μάχη για να μην περάσει η κατάργηση της αργίας της Κυριακής όπως αποφασίστηκε με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές που προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων από 32 μέχρι 42 Κυριακές. Αυτό θα σημάνει λουκέτα για τις μικρές επιχειρήσεις με συνέπεια την αύξηση της ανεργίας και της ελαστικότητας της εργασίας για τους εμποροϋπαλλήλους. Είναι ένα αντικοινωνικό, αντιαναπτυξιακό και αναχρονιστικό μέτρο και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την κατάργηση του».

Από τη μεριά του το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΓΣΕΕ Θάνος Βασιλόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αυτό το μέτρο είναι το θάψιμο του εμπορίου με καταστροφικά αποτελέσματα. Οι αντιδράσεις πλέον προέρχονται από όλο σχεδόν τον εμπορικό κόσμο, χαρακτηριστικά το 80% των σουπερμάρκετ θα μείνουν σήμερα κλειστά. Αντιδρούμε προκειμένου να ζήσουμε».

Τη δική του κινητοποίηση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ με συγκέντρωση στο Μοναστηράκι και πορεία στην Ερμού. Η Ίνα Γκογκάκη πρόεδρος συλλόγου εμποροϋπαλλήλων μέλος του ΠΑΜΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπολύει αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση και φέρνει νέα μέτρα κόλαφο για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες και με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Παρουσία στην Ερμού είχε και η ΛΑΕ με επικεφαλής των Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση έχει πάρει μια πολύ μεγάλη απόφαση να εξοντώσει όλους τους μικρούς εμπόρους και όλους τους μικρούς επαγγελματίες. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφαση της να καταργήσει στην ουσία την αργία της Κυριακής. Είναι μια κυβέρνηση των πολυεθνικών που όμως το τέλος της είναι πλέον κοντά».

Την ώρα των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία της Ερμού, τα καταστήματα ήταν κλειστά ενώ από όλες τις πλευρές έγινε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία στις 17 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:52