search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:18
MENU CLOSE

Λαφαζάνης: Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας δεν θα περάσει

07.05.2017 13:39
10-03-2015 - Media

 

Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην οδό Ερμού ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής συμμετείχε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε., δήλωσε: «Η κυβέρνηση, χωρίς καμία λαϊκή εξουσιοδότηση, επιχειρεί να καταργήσει την Κυριακή αργία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να καταστρέψει το μικρομεσαίο εμπόριο και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, ρίχνοντας στην ανεργία χιλιάδες νέους εργαζόμενους».

»Τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες αποφασίζουν και νομοθετούν, με την κυβέρνηση υπαλληλικά να εκτελεί. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κυνικά, χωρίς κανέναν σεβασμό σε ιστορικές παραδόσεις και κατακτήσεις, την εργάσιμη Κυριακή ως εργαλείο για να δώσει την χαριστική βολή στην μικρομεσαία τάξη και να μετατρέψει σε πραγματικούς σκλάβους τους εργαζόμενους. Έχουμε μια κυβέρνηση πραξικοπηματιών. Μια κυβέρνηση παρασυντάγματος. Μια κυβέρνηση κοινωνικής γενοκτονίας. Και μια μνημονιακή αντιπολίτευση πιο εθελόδουλη από τους εθελόδουλους. Το άνοιγμα, όμως, των καταστημάτων αυτήν την Κυριακή γνώρισε θλιβερή αποτυχία», πρόσθεσε.

«Ο εμπορικός κόσμος στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία του κράτησε κλειστά τα μαγαζιά του. Εργαζόμενοι στο εμπόριο αλλά και έμποροι έδωσαν ενωμένοι το παρόν στις κινητοποιήσεις της Αθήνας με σύνθημα: Ποτέ την Κυριακή. Η κατάργηση της Κυριατικής αργίας δεν θα περάσει. Ακόμη και αν θεσμοθετηθεί δεν θα εφαρμοστεί.Το τέταρτο μνημόνιο θα γίνει η ταφόπετρα της κυβέρνησης. Αν ο Τσίπρας και η δουλοπρεπής κοινοβουλευτική πλειοψηφία ψηφίσουν το τέταρτο μνημόνιο, θα φύγουν κακήν κακώς από την εξουσία. Δεν θα τους εκδιώξει μόνο ο ελληνικός λαός αλλά θα τους πετάξουν ως «περιττούς» και ως “στυμμένες λεμονόκουπες” και αυτοί ακόμα που με τόσο πάθος εξυπηρέτησαν», κατέληξε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:17