19/10/2019 09:29:31

Εξομολογήσεις κατοίκων: Πως είναι να ζεις στο φράχτη ΗΠΑ - Μεξικού (Photos)

Εξομολογήσεις κατοίκων: Πως είναι να ζεις στο φράχτη ΗΠΑ - Μεξικού (Photos) - Media

 

Την ώρα που ο Τραμπ προσπαθεί να πείσει -το Κογκρέσο ή το Μεξικό- να χρηματοδοτήσει με 21.6 δισεκατομμύρια δολάρια την κατασκευή τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, οι κάτοικοι της Τιχουάνα ήδη ζουν σε αυτά τα σύνορα και το Reuters έκανε ρεπορτάζ για το πώς είναι να ζει κανείς ανάμεσα σε δύο κόσμους.

Το Κογκρέσο έχει μέχρι στιγμής συμφωνήσει να δοθούν 146 εκατομμύρια δολάρια για τη συντήρηση του συρματοπλέγματος που χωρίζει το Μεξικό από την Αμερική πρωτοκατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’90 και εκτείνεται σε μήκος 654 μιλίων.

Ο αρχιτέκτονας Κάρλος Τόρες μένει σε ένα σπίτι στην Τιχουάνα. Το τέλος του κήπου του δεν σηματοδοτείται μόνο από το δικό του φράχτη, αλλά και από το συνοριακό συρματόπλεγμα. Η Καλιφόρνια είναι δίπλα του, παράλληλα όμως και πολύ μακριά. Πινακίδες που έχει υψώσει το Μεξικό στον κήπο του, προειδοποιούν ότι εκεί είναι τα όρια της χώρας.

Ο ίδιος πιστεύει ότι αν το συρματόπλεγμα αντικατασταθεί από τείχος, αυτό δεν θα είναι ικανό να σταματήσει τη μετανάστευση. «Ο Τραμπ δεν ξέρει τι λέει. Κάθε βδομάδα βλέπω από τη βεράντα μου ανθρώπους να περνάνε τα σύνορα», λέει απογοητευμένος.

Ο 72χρονος συνταξιούχος Πέντρο, έχει παρόμοια θέα με τον Κάρλος: τον φράχτη. «Κανένας Τραμπ και κανένα τείχος δεν πρόκειται να σταματήσει τη μετανάστευση, ίσως μόνο για λίγο στην αρχή».

Ο Κάρλος, είναι ένας 27χρονος Μεξικάνος που μένει δίπλα στον διπλό φράχτη στην Τιχουάνα. Είχε περάσει στις ΗΠΑ και είχε απελαθεί. Πλέον μένει σε μία αυτοσχέδια σκηνή και ζεσταίνει τορτίγιες τις οποίες πουλάει στους διερχόμενους.

Μία φτωχή οικογένεια Μεξικανών που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, μένει τόσο κοντά στον φράχτη που τον χρησιμοποιεί για να απλώσει τη μπουγάδα της.Δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι τους, και ο πατέρας της οικογένειας κουρεύει τα παιδιά του χρησιμοποιώντας λάμπες λαδιού για να βλέπει μέσα στη νύχτα...

Όσοι Μεξικανοί ζουν στα σύνορα, απογοητεύονται όταν σκέφτονται ότι θα αντικρίζουν έναν τσιμεντένιο τοίχο διπλάσιου ύψους από τον σημερινό έτσι και ο Τραμπ πραγματοποιήσει το σχέδιο του. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.