search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:14
MENU CLOSE

Οδηγός αποθήκευσης για τα χειμερινά παπούτσια

07.05.2017 14:52
Οδηγός αποθήκευσης για τα χειμερινά παπούτσια - Media

 

Αν θέλετε να χαρείτε και να φορέσετε και τον επόμενο χειμώνα τα τωρινά σας παπούτσια, μεγάλη προτεραιότητά σας πρέπει να γίνει η αποθήκευσή τους.  Δεν αρκεί να τα βάλετε όλα μαζί σε μια σακούλα ή σε ένα κουτί, καθώς ο κίνδυνος να φθαρούν από την μεταξύ τους επαφή, την υγρασία, την σκόνη, το νερό ή την απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας είναι μεγάλος.

Ακολουθήστε βήμα-βήμα τον οδηγό που ακολουθεί με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε και κοιμηθείτε ήσυχοι μετά το μάζεμα.

Πλύσιμο Καθαρίστε όλα τα παπούτσια σας από τυχόν λάσπες, χώματα και σκόνη πριν τα αποθηκεύσετε. Να θυμάστε, όμως, ότι κάθε υλικό χρειάζεται και την απαραίτητη φροντίδα. Ειδικότερα, καθαρίστε τα δερμάτινα και τα σουέτ παπούτσια σας με μια μαλακή βούρτσα για να αφαιρέσετε σκόνη και βρωμιές. Αν έχουν λεκέδες, χρησιμοποιήστε ειδικά καθαριστικά παπουτσιών αποκλειστικά για δερμάτινα και σουέτ. Τα υπόλοιπα παπούτσια σας, καθαρίστε τα άφοβα με νερό και σαπούνι τρίβοντάς τα με ένα πανί.

Στέγνωμα Αφήστε τα παπούτσια σας να στεγνώσουν εντελώς, κατά προτίμηση σε ξηρό και αεριζόμενο περιβάλλον, πριν τα αποθηκεύσετε. Αν τα παπούτσια σας είναι ακόμα βρεγμένα και τα τοποθετήσετε στο κουτί τους, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μυρίσουν άσχημα και να αναπτυχθεί μούχλα.

Τρόπος αποθήκευσης Ξεχωρίστε τα παπούτσια σας σε ομάδες, όπως αθλητικά, μπότες, ψηλοτάκουνα παπούτσια και παντόφλες. Αποφύγετε να τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο, αλλά το ένα δίπλα στο άλλο. Κατά προτίμηση, αποθηκεύστε κάθε ζευγος σε ξεχωριστό κουτί. Αν, δεν διαθέτετε τόσα κουτιά, μπορείτε να χρησιμοποιήστε σακούλες.

Προσοχή! Τα δερμάτινα και σουέτ παπούτσια απαγορεύεται να τα αποθηκεύσετε σε πλαστικές τσάντες, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν από την υγρασία που θα δημιουργηθεί. Προτιμήστε υφασμάτινες θήκες. Επιπλέον, για να μην τσακίσουν και χαλάσει το σχήμα τους μέσα στη θήκη, γεμίστε το εσωτερικό τους με εφημερίδες διπλωμένες σε μπάλες, ενώ τις ψηλές μπότες σας προστατεύστε τις τοποθετώντας στο εσωτερικό τους γυάλινα μπουκάλια κρασιού, που θα διατηρούν το σχήμα τους, όσο καιρό δεν τις χρησιμοποιείτε.

Χώρος αποθήκευσης Αποφύγετε να αποθηκεύσετε τα παπούτσια σας στο υπόγειο, στο γκαράζ ή σε μέρος που έχει υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάτω από την ντουλάπα σας και το κρεβάτι σας για να τα αποθηκεύσετε μέσα στα κουτιά και τις θήκες τους.

Ετικέτες Έξω από κάθε κουτί, σημειώστε ποιο ζευγάρι με παπούτσια έχετε αποθηκεύσει ή κολλήστε μια φωτογραφία τους. Με αυτόν τον τρόπο δε θα χρειάζεται να τα ανοίγετε όλα, όταν ψάχνετε κάτι, ενώ ανά πάσα στιγμή θα γνωρίζετε που βρίσκεται το καθετί.

Πηγή: spirossoulis.com

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:14