search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:53
MENU CLOSE

«Νέα σελίδα ελπίδας και εμπιστοσύνης» – Η πρώτη δήλωση Μακρόν

07.05.2017 18:37
«Νέα σελίδα ελπίδας και εμπιστοσύνης» - Η πρώτη δήλωση Μακρόν - Media

 

Στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση των exit polls που τον φέρνουν νικητή στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για μια «νέα σελίδα στη μακρά ιστορία της Γαλλίας. Μιας σελίδας όπου ξαναβρίσκουμε την ελπίδα και την εμπιστοσύνη».

«Γυρίζουμε μια νέα σελίδα στη μακρά ιστορία μας απόψε», τόνισε ο Μακρόν εκφράζοντας την ευχή αυτή να είναι μια σελίδα «ελπίδας και εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται».

Λίγο νωρίτερα, ο προερχόμενος από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ανεξάρτητος υποψήφιος Μακρόν εξελέγη ένατος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών υπερίσχυσε της ακροδεξιάς αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν.

Με τις κάλπες κλειστές από τις 7 ώρα Ελλάδας, τα πρώτα exit polls δίνουν ποσοστό 65,1 % στον Μακρόν και ποσοστό 34,9% στη Λεπέν, με τη συμμετοχή να μη φθάνει στα υψηλά επίπεδα του πρώτου γύρου και να κυμαίνεται γύρω από το 25%.
 
Οι πρώτες προβολές των αποτελεσμάτων έκαναν χιλιάδες Γάλλους να σπεύσουν στο Λούβρο παηγυρίζοντας για τη νίκη του Μακρόν -ή και την ήττα της Λεπέν.
 
Υπενθυμίζεται ότι όπως και ο πρώτος γύρος, έτσι και ο δεύτερος διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με 50.000 αστυνομικούς να βρίσκονται κυριολεκτικά «επί ποδός πολέμου», με τις δυνάμεις ασφαλείας να εκκενώνουν το Λούβρο μετά από την ανεύρεση ύποπτης τσάντας.
 
Η νίκη Μακρόν -του νεότερου προέδρου στη ιστορία της Γαλλίας, μετά τον Ναπολέοντα- προκαλεί αναστεναγμούς ανακούφισης στην Ευρώπη, καθώς η Μαρίν Λεπέν είχε ξεκαθαρίσει ότι αν εκλεγόταν πρόεδρος, θα οδηγούσε τη Γαλλία εκτός ευρώ.
 
Τα exit poll όλων των εταιρειών δημοσκοπήσεων
Ipsos
Μακρόν: 65,1%
Λεπέν: 34,9%
 
Harris
Μακρόν: 66,1%
Λεπέν: 33,9%
 
Ifop
Μακρόν: 65,5%
Λεπέν: 34,5%
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:52