search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:19
MENU CLOSE

Ενωτικός Μακρόν από το Λούβρο: Ευθύνη μου να συστρατεύσω όλους τους Γάλλους

07.05.2017 19:29
Ενρίκο Λέτα: Ο Μακρόν κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ - Media
 
Ενωτικό μήνυμα έστειλε ο νέος πρόεδρος της Γαλίας Εμανουέλ Μακρόν στην πρώτη του ομιλία μετά τα αποτελέσματα του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών.
 
Αφού ευχαρίστησε τους «μακρονίστας», τους οπαδούς και εθελοντές του κόμματός του «Εμπρός!», ο Μακρόν δήλωσε ότι επιθυμεί να απευθυνθεί σε όλους τους Γάλλους πολίτες, τονίζοντας ότι «η χώρα μας διαιρέθηκε σε πολλές διαφορετικές ψήφους. Ευθύνη μου είναι να διασφαλίσω την ενότητα του έθνους», προσθέτοντας ότι «ευθύνη μου είναι να συστρατεύσω όλους τους Γάλλους και τις Γαλλίδες για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις».
 
Ο νέος Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες που μας αποδυνάμωσαν, αλλά τίποτα δεν μας καταβάλει απόψε. Σήμερα απευθύνομαι σε όλους σας. Είμαστε κληρονόμοι μιας μακράς ιστορίας κι ενός ουμανιστικού μηνύματος».
 
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «θα υπερασπιστώ τη Γαλλία και δεσμεύομαι να υπερασπιστώ την Ευρώπη, το κοινό πεπρωμένο μας. […] Θα προσπαθήσω να ξαναφτιάξω τους δεσμούς της Ευρώπης, μεταξύ των λαών της», και υπογράμμισε ότι με τη νίκη του «ανοίγει μια νέα σελίδα, της ελπίδας και την νέας εμπιστοσύνης», τονίζοντας ότι «τίποτα δεν θα μπορέσει να με σταματήσει. Θα δράσω με αποφασιστικότητα, σεβόμενος τους πάντες».
 
Από την ομιλία του Μακρόν δεν έλειψε και αναφορά στο φάσμα της τρομοκρατίας, καθώς τόνισε ότι «η Γαλλία θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Εντύπωση, δε, προκάλεσε και η αναφορά του στον απερχόμενο πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, για τον οποίο είπε ότι «εργάστηκε προς όφελος της πατρίδας μας» και δεσμεύτηκε να συνεχίσει το έργο του.
 
Ο Μακρόν αναγνώρισε το θυμό και την αγωνία πολλών Γάλλων, ωστόσο κάλεσε τους πάντες: «Ας αγαπάμε τη Γαλλία. Από απόψε και για τα επόμενα 5 χρόνια θα την υπηρετήσω με ταπεινοφροσύνη και αφοσίωση».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:14