search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:58
MENU CLOSE

Οι πυροσβέστες γλίτωσαν από τα χειρότερα τον ιστορικό ναό του Αγ. Δημητρίου στου Ψυρρή

08.05.2017 09:56
Οι πυροσβέστες γλίτωσαν από τα χειρότερα τον ιστορικό ναό του Αγ. Δημητρίου στου Ψυρρή  - Media

 

Ευτυχώς τα χειρότερα αποφεύχθηκαν. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου στου Ψυρρή τέθηκε υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το romfea.gr, από το περιστατικό αυτό αποκαλύφθηκε όμως η κρατική αδιαφορία που όλα αυτά τα χρόνια επιδεικνύεται για το ναό που λειτούργησε ως η πρώτη μητρόπολη των Αθηνών.

Οι επίμονες προσπάθειες των ιερέων του ναού να εντάξουν αυτό το σπουδαίας σημασίας πολιτιστικό και θρησκευτικό μνημείο δεν έχουν πιάσει τόπο.

Έχουν γίνει μελέτες για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες με το κόστος να επιβαρύνει τον προυπολογισμό του ναού.

Με ποιον σκοπό; Να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα ανάδειξης του κτίσματος και των πολιτιστικών θησαυρών του, να μπουν σύγχρονα συστήματα πυρόσβεσης και προστασίας και όχι να είναι αφημένο στην τύχη του.

Όσες φιλότιμες προσπάθειες και αν έχουν γίνει τα έσοδα του ναού είναι πενιχρά. Κάποτε έσφυζε από ζωή η περιοχή. Μόνο που τώρα οι ενορίτες είναι ελάχιστοι και οι πόροι του ναού για να μπουν σύγχρονα συστήματα προστασίας του είναι μηδαμινά.

«Το περιμέναμε να συμβεί με μαθηματική ακρίβεια. Ευτυχώς τα χειρότερα τα αποφύγαμε. Μέχρι πότε όμως θα είναι έρμαιο της κρατικής αδιαφορίας το ιστορικό αυτό μνημείο;» λένε οι κάτοικοι της περιοχής που είδαν σήμερα το στολίδι του Ψυρρή να γλιτώνει παρά τρίχα από το να γίνεται παρανάλωμα του πυρός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:56