search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:46
MENU CLOSE

Τα SOS του ΕΦΕΤ στους καταναλωτές τη χρήση προϊόντων που έρχονται σε επαφή με Τρόφιμα

08.05.2017 12:04
Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά φαγητά του κόσμου (Video) - Media

 

Στην έκδοση οδηγιών σχετικά με τα Υλικά και Αντικείμενα που πρόκειται να έλθουν σε Επαφή με Τρόφιμα (Υ.Α.Ε.Τ.) που αφορούν τόσο στην αγορά όσο και στη χρήση τους προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στοχεύοντας στην προστασία των καταναλωτών και την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωσή τους.

Στην κατηγορία των Υ.Α.Ε.Τ. ανήκει ένα σύνολο προϊόντων όπως επιτραπέζια σκεύη (π.χ. ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, κούπες κ.α.), μαγειρικά σκεύη (π.χ. κατσαρόλες, τηγάνια κ.α.), αντικείμενα αποθήκευσης και μεταφοράς τροφίμων (π.χ. τάπερ, μπουκάλια, αλουμινόχαρτο, διαφανής μεμβράνη, χαρτί ψησίματος, σακούλες τροφίμων κ.α.) και είδη παιδικής διατροφής (π.χ. μπιμπερό, πιπίλες κ.α.).

Οι εν λόγω οδηγίες είναι διαθέσιμες στην ακόλουθη υπερσύνδεση: http://portal.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/consumers/consumers_info και αφορούν στο τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές:

α) στην επισήμανση των προϊόντων αυτών κατά την αγορά τους στη λιανική καθώς και

β) στον τρόπο χειρισμού τους ώστε να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:46