search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:48
MENU CLOSE

Δήμαρχος δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει στο χωριό του

08.05.2017 14:19
Δήμαρχος δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει στο χωριό του - Media

 

Ο δήμαρχος απομακρυσμένου ορεινού χωριού της Ιταλίας δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον προτίθεται να μετακομίσει εκεί, σε μια προσπάθεια να το σώσει πριν μετατραπεί σε πόλη – φάντασμα. 

Η Μπορμίντα βρίσκεται 420 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη βορειοδυτική περιοχή της Λιγουρίας και μετρά συνολικά 394 κατοίκους. 

Όποιος μετακομίσει εκεί θα πληρώνει ενοίκιο μόλις 50 ευρώ το μήνα. 

Η δελεαστική πρωτοβουλία του δημάρχου Ντανιέλε Γκαλιάνο είναι ο τρόπος για να αποκτήσει ζωή και πάλι το χωριό που βλέπει τους νεότερους σε ηλικία να μετακομίζουν στην κοντινή πόλη της Σαβόνας ή και εκτός αυτής για να βρουν εργασία.  

Οι λεπτομέρειες της προσφοράς δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί και πρέπει να εγκριθούν από το τοπικό συμβούλιο, έγραψε ο Γκαλιάνο στη σελίδα του στο Facebook. Αλλά αν όλα πάνε καλά, από το επόμενο έτος όποιος μετακομίσει στη Μπορμίντα και είτε νοικιάσει είτε αγοράσει ακίνητο, θα του δοθούν 2.000 ευρώ. 

Όσον αφορά στο χαμηλό ενοίκιο, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί εντός των επόμενων δύο μηνών, θα είναι μόλις 50 ευρώ το μήνα για ένα μικρό ακίνητο και δεν θα ξεπερνά τα 120 ευρώ για τα πιο ευρύχωρα.

«Εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε το σχέδιο, αλλά όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να ζήσουν εδώ» δήλωσε τοπικός σύμβουλος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. 

«Είμαστε μια μικρή κοινότητα, αλλά πολύ φιλόξενοι. Είμαστε σε μια ορεινή περιοχή αλλά όχι μακριά από τη θάλασσα – είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής και ο αέρας είναι πολύ καθαρός», πρόσθεσε. 

Πηγή: Guardian

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:48