17/09/2019 16:56:08

Και η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση της ΝΔ στην ΕΡΤ

Πέθανε η δημοσιογράφος Άμμυ Παπαϊωάννου - Media
 
Και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση υποστήριξης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ΝΔ για την κάλυψη των γαλλικών εκλογών.
 
Συγκεκριμένα, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:
 
«Κόμματα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση οφείλουν να σεβαστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ.
 
Κανείς πολιτικός ή άλλος παράγοντας δεν νομιμοποιείται, να επιχειρεί να διαμορφώσει την ατζέντα της ενημέρωσης, υποκαθιστώντας τον ρόλο των δημοσιογράφων.
 
Οι συνάδελφοι μετά την τραυματική εμπειρία της περιόδου 2013-2015 πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι στα καθήκοντά τους.
 
Η εμπειρία του “μαύρου” οφείλει να μας κάνει σοφότερους και επιτέλους να τεθούν οι προϋποθέσεις για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία».
 
Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ μεταφέρει και απάντηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
 
«Όλοι γνωρίζουμε τη μαγική δύναμη του μοντάζ. Όταν λοιπόν από την τοποθέτηση του συναδέλφου Νίκου Αγγελίδη αφαιρείται η εισαγωγή “είναι πολλοί που λένε ότι...” προφανώς το νόημα αλλάζει!
 
Αφού μετράτε τις κουβέντες μας, τουλάχιστον να τις μετράτε σωστά τόσο εσείς κ. Θεοδωράκη και όσο και εσείς κύριοι της ΝΔ.
 
Να είστε  πιο προσεκτικοί πριν τιτιβίσετε ή βγάζετε ανακοινώσεις για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, στους οποίους συνεχίζετε να επιτίθεστε ανερυθρίαστα για λόγους εντυπωσιασμού. Εκτίθεστε!
 
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και προσωπική άποψη του δημοσιογράφου να ήταν , η φράση -όπως σωστά ή λανθασμένα έχει  αποδοθεί στον Βολταίρο-  “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”, κωδικοποιεί την έννοια του δημοκρατικού ήθους και της ελευθερίας του λόγου».
 
Σημειώνεται ότι και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι «στο κρατικό κανάλι ισοπεδώνουν την υποψηφιότητα του Μακρόν και την παρουσιάζουν περίπου σαν την υποψηφιότητα της Λεπέν».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.