search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:43
MENU CLOSE

«Μετεγγραφή» Βαλς στο κόμμα του Μακρόν: «Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό»

09.05.2017 07:15
«Μετεγγραφή» Βαλς στο κόμμα του Μακρόν: «Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό» - Media

 

«Αυτό το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό, βρίσκεται πίσω μας. Οχι η ιστορία και οι αξίες του, αλλά πρέπει να ξεπεραστεί», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στο δίκτυο RTL.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν μπορεί να κάνει τον απολογισμό του, να διαχειρισθεί την ιστορία και να δει την μορφή που θα πάρει αύριο μέσα σε λίγες μέρες. Σήμερα είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μία ευρεία και συνεκτική πλειοψηφία, χωρίς μελλοντικούς αποστάτες, εάν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω, για τον Εμανουέλ Μακρόν, ώστε να μπορεί να κυβερνήσει», εξήγησε ο Μανουέλ Βαλς.

«Δοκίμασα αυτό που μπορεί να προκύψει από την διαίρεση, υπήρξε μοιραία για την πενταετία» του Φρανσουά Ολάντ, πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώνοντας ότι ο ίδιος θα είναι «υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας» στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

«Και επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν φέρνει κάτι που είναι ουσιαστικό, την πολιτική ανασύνθεση. Πρέπει να φθάσουμε μέχρι το τέλος αυτής της ανασύνθεσης, αυτοί που θα σταθούν στη μέση του ρεύματος, θα παρασυρθούν».

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα αποκλεισμού του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, απάντησε: «Το Σοσιαλιστικό Κόμμα να αποκλείσει έναν πρώην πρωθυπουργό, που υπήρξε πάντοτε πιστός; … Τέλος πάντων! Ξέρω ότι τα παλιά κόμματα θέλουν να αποκλείουν. Σήμερα αυτό που χρειάζεται είναι η συσπείρωση, όχι ο αποκλεισμός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:42