search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:18
MENU CLOSE

Παναγιώτης Ρήγας: Ο Μητσοτάκης κάνει τυχοδιωκτική πολιτική

09.05.2017 08:23
Ρήγας: Πιστεύουμε στη νίκη, γιατί πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας και στις ιδέες μας - Media

 

Εμείς δεν φτιάχνουμε «Sucsess Story» δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 m», ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, υπογραμμίζοντας πως η συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών φέρνει και θετικά μέτρα.

Ο κ. Ρήγας επανέλαβε πως ο στόχος είναι να βγει η χώρα στις αγορές το 2018, ώστε να τερματιστούν τα μνημόνια και η επιτροπεία. 

«Το πρώτο κομμάτι της συμφωνίας, που αφορά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εμπεριέχει όλα τα μέτρα π.χ φορολογικό- συντάξεις εμπεριέχει και τα αντίμετρα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ρήγας, υπογραμμίζοντας ότι «για πρώτη φορά υπάρχουν μέτρα με θετικό πρόσημο και αυτό είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης». 

Αναφερόμενος στο σύνολο της συμφωνίας σημείωσε ότι το δεύτερο κομμάτι αφορά στο χρέος και στα πλεονάσματα και επανέλαβε ότι όλα θα ισχύσουν παράλληλα. «Θέλουμε να τελειώσει το πρόγραμμα και να μην υπάρχουν δανειακές συμβάσεις γιατί όσο αυτές υπάρχουν είσαι σε επιτροπεία. Ο στόχος είναι να βγούμε στις αγορές το 2018 ως μια κανονική χώρα έχοντας μπει και στην ποσοτική χαλάρωση» σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ερωτηθείς εάν αυτός ο στόχος είναι εφικτός, ο κ. Ρήγας απάντησε: «όλοι οι οικονομικοί δείχτες δείχνουν ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ακόμα και ο τρόπος αγοράς των ελληνικών ομολόγων έχει πέσει κάτω από το 6%». 

Σχετικά με τις επικρίσεις της ΝΔ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η ΝΔ με την κριτική που ασκεί είναι σαν να λέει ότι τα μνημόνια είναι τα μνημόνια, είναι η λογική να επιβεβαιώσουν πως ότι έκαναν ήταν το σωστό και αναφέρθηκε στον κ. Μητσοτάκη χρεώνοντας του «τυχοδιωκτική πολιτική». 

Τόνισε, ότι τα μέτρα που πήρε τελικά η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά λιγότερα, από όσα είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενοι για το 2015-2016. Επανέλαβε πως οι όποιες καθυστερήσεις δεν οφείλονταν στην κυβέρνηση αλλά στη διχογνωμία Ευρώπης – ΔΝΤ για την απομείωση του χρέους, «κάτω από αυτή την εξέλιξη είπαμε ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί πολιτικά, δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα του Ταμείου, που μεταξύ άλλων ζητούσε περαιτέρω αλλαγές στα εργασιακά».

Ερωτηθείς για την κοινωνική αντίδραση στα νέα μέτρα, ο κ Ρήγας είπε ότι «η κοινωνία σωστά αισθάνεται ότι έχει φτάσει στα όρια της και εγώ το ίδιο νιώθω, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να τελειώσουμε με αυτόν τον φαύλο κύκλο. Δεν θέλουμε να βγει μια κοινωνία νεκρή στον δρόμο προς την ανάπτυξη».

Για τις επικρίσεις της ΝΔ, αναφορικά με δημοσίευμα για προσλήψεις στην Παιδεία , ο κ. Ρήγας σημείωσε «Να το πει ο κ Μητσοτάκης ευθέως δεν θέλουμε κοινωνικό κράτος δεν θέλουμε δημόσια παιδεία». Τόνισε πως το υπουργείο παιδείας έχει εξασφαλίσει όλα όσα χρειάζεται και για να προχωρήσουν οι προσλήψεις, ενώ καταλόγισε στη ΝΔ στρατηγική επιλογή να μην θέλει κοινωνικό κράτος και να θέλει να στηρίξει το σύνολο της διαπλοκής στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:18