search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:39
MENU CLOSE

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων την Πέμπτη

09.05.2017 11:49
ΠΟΕ – ΟΤΑ: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους - Media

 

Πανελλαδική στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την προσεχή Πέμπτη, 11 Μαΐου, από τις 07:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, αντιδρώντας στις εξαγγελίες για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών, ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 09:00 της ίδιας ημέρας έξω από τα γραφεία της (Καρόλου 24-πλατεία Καραϊσκάκη) και ακολούθως πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι η σχετική εξαγγελία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου «βάζει “ταφόπλακα” στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους».

Αναφέρει ότι σήμερα τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των βρεφονηπιακών σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των παιδικών σταθμών. Έτσι, η απορρόφηση των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των παιδικών σταθμών από το 2005, με ανανεούμενες συμβάσεις έως το 2020 μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ (Εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή).

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:39