search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:34
MENU CLOSE

Στην Ακρόπολη η Κριστίνα Κίρχνερ (Photos)

09.05.2017 11:59
Στην Ακρόπολη η Κριστίνα Κίρχνερ (Photos) - Media

 

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για την αρχαία Ελλάδα έδειξε σήμερα η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, κατά την επίσκεψή της στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τελευταίο σταθμό της τριήμερης επίσκεψής της στην Ελλάδα.

Η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής ξεναγήθηκε στην Ακρόπολη και εντυπωσίασε με τις γνώσεις της για την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας -για παράδειγμα γνώριζε πολύ καλά τους Περσικούς Πολέμους-, καθώς και για την ελληνική μυθολογία -ήξερε αρκετές λεπτομέρειες για αρχαίους μύθους, όπως εκείνος που σχετίζεται με τη γέννηση της Αθηνάς. 

Η κ. Φερνάντες ντε Κίρχνερ έκανε πολλές ερωτήσεις για τα μνημεία του Ιερού Βράχου, έδειξε θαυμασμό για το Ερεχθείο και τον Παρθενώνα, θέλησε να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τα Γλυπτά του, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τον Άρειο Πάγο (τον οποίο θαύμασε από ψηλά), ενδιαφέρον απολύτως αναμενόμενο καθώς η πρώην πρόεδρος είναι νομικός.

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε το πόσο λαοφιλής και προσιτή είναι, γεγονός που φάνηκε όταν ισπανόφωνοι τουρίστες την αναγνώρισαν και έτρεξαν να τη φιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της, κάτι που η ίδια δέχτηκε με ευχαρίστηση.

Η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ ήρθε στην Αθήνα το Σάββατο 6 Μαΐου μετά από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της είχε, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με θεσμικούς και πολιτικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας 8/5 μίλησε στην εκδήλωση με θέμα «Κρίση της δημοκρατίας και αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη: Η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής», που διεξάχθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Megaron Plus».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15