search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:14
MENU CLOSE

Έκρυβε αρχαίους θησαυρούς αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ στο σακίδιό του (Photo)

09.05.2017 14:55
Έκρυβε αρχαίους θησαυρούς αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ στο σακίδιό του (Photo) - Media

 

«Αρχαία άνθη» ανεκτίμητης πολιτιστικής και χρηματικής αξίας έκρυβε σε διπλό πάτο στο σακκίδιο της πλάτης του, ένας 46χρονος κηπουρός ομογενής από τη Γερμανία, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι του περασμενού Σαββάτου στη Μαρίνα του Αλίμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής.

Ο αρχαιοκάπηλος προσπαθούσε να πουλήσει, έναντι χρηματικού ποσού που υπερέβαινε το ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000 ευρώ) ένα πολύ σπάνιο γυναικείο ειδώλιο της προκυκλαδικής περιόδου , μεταξύ 2.800 – 2.300 π. Χ. , ύψους 80 εκατοστών διαιρεμένο σε τρία κομμάτια, καθώς και μια επιγραφή με έλασμα , μήμους 30 εκατοστών και ύψους 13 εκατοστών, που άγνωστο πως είχαν περιέλθει στην κατοχή του.

Εδώ και ημέρες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής είχαν την πληροφορία σχετικά μ΄ ένα άγνωστο άτομο έψαχνε υποψήφιο αγοραστή, για τα δύο αρχαία αντικείμενα.

Αξιοποιώντας τις πληροφορίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να σχηματίσουν τον σωματότυπο του αρχαιοκάπηλου και πως η αγοραπωλησία θα γινόταν μεταξύ 5 έως και 7 Μαΐου σε κάποια Μαρίνα της Αττικής.

Έτσι, οι αστυνομικοί έστησαν καρτέρι και περίμεναν…

Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στη Μαρίνα του Αλίμου οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν άνδρα, ο οποίος είχε μαζί του ένα σακκίδιο πλάτης και ταίριαζε με την περιγραφή που είχαν στη διάθεσή τους.

Τον έλεγξαν και βρήκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε διπλό πάτο του σακκιδίου το αγαλματίδιο και την επιγραφή.

Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης είναι 46 χρονών, κάτοικος Αγίου Δημητρίου, κηπουρός στο επάγγελμα ο οποίος έχει γεννηθεί στη Νυρεμβέργη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε να αποκαλύψει στις διωκτικές αρχές πως περιήλθαν στην κατοχή του τα δύο αρχαία αντικείμενα, όπως και σε ποιον επρόκειτο να τα πουλήσει, το μεσημέρι της σύλληψής του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10