search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:08
MENU CLOSE

«Χαστούκι» Σόιμπλε στον Μακρόν: Εκτός τόπου η πρότασή του για ευρωπαίο ΥΠΟΙΚ

09.05.2017 17:59
Ο Σόιμπλε «ξαναχτυπά»: «Η Ευρώπη θα είναι πάντα σε κρίση και, μαζί με αυτό, πάντα έμπλεη δυνατοτήτων» - Media
 
Ακόμα δεν ανέλαβε ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και το Βερολίνο έχει αρχίσει τα «nein» στις πολιτικές που θέλει να προωθήσει για την Ευρώπη.
 
Η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τον νεοκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να ενισχύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την νομισματική ένωση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υποστηρίξουμε τον Μακρόν», δήλωσε ο Σόιμπλε σε μια εκδήλωση του κόμματος Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU). Εντούτοις, ο Σόιμπλε προειδοποίησε ότι κάποιες από τις προτάσεις του Μακρόν, όπως ένας υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης, απαιτεί αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες, που ο Γερμανός υπουργός θεωρεί ότι είναι ρεαλιστικές αυτή την στιγμή.
 
Πάντως, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο Σόιμπλε στο παρελθόν είχε εκφράσει την επιθυμία να υπάρχει ένας Επίτροπος ο οποίος θα ελέγχει τα δημοσιονομικά των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ενώ προσφάτως ζήτησε τον έλεγχο των δημοσίων οικονομικών της ζώνης του ευρώ να αναλάβει ο ESM.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50