search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:05
MENU CLOSE

Παπαδημούλης: Αναμένουμε την ενεργή υποστήριξη του Μακρόν στη Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ

10.05.2017 10:33
«Δηλητηριώδης» Παπαδημούλης για το «δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔ» του Μητσοτάκης - Media

 

Θετικά αποτιμά το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa».

«Δεν έχουμε αυταπάτες, πολιτικά με τον Μακρόν μάς χωρίζουν αρκετές διαφορές και μεγάλες αποστάσεις σε επίπεδο προγράμματος και οικονομικού σχεδίου, είναι πολύ φιλελεύθερος», τονίζει ο κ. Παπαδημούλης αν και ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον νέο Γάλλο Πρόεδρο στο β’ γύρο των εκλογών.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτηρίζει θετική τη νίκη Μακρόν έναντι της Λεπέν, ωστόσο, εκτιμά πως όλα θα εξαρτηθούν από την κυβερνητική σύνθεση της πλειοψηφίας που θα συγκροτηθεί γύρω του. Επίσης, εκφράζει τη βεβαιότητα πως η Γαλλία θα συνεχίσει να έχει την ίδια θετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2018, και πως θα ασκήσει θετική πίεση προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση στο Eurogroup, στις 22 Μαΐου.

«Αναμένουμε την ενεργή υποστήριξη του Γάλλου Προέδρου στη Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και τη Μαδρίτη. Είναι απαραίτητο να δοθεί μία θετική ώθηση στην Ευρώπη», σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης.

Τέλος, εκφράζει την ελπίδα να καταφέρει ο κ. Μακρόν να εξισορροπήσει τις σχέσεις με τη Γερμανία, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά. «Το ίδιο βέβαια είχε υποσχεθεί και ο Ολάντ, αλλά στη συνέχεια είδαμε την κατάληξη», προσθέτει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ –  ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04