search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:59
MENU CLOSE

Δούρου: Η χώρα μας αντιμετωπίζει κρίση χρέους και κρίση δημοκρατίας επειδή για πολλές δεκαετίες δεν πράξαμε τα αυτονόητα

10.05.2017 10:34
Ρένα Δούρου: Η Περ. Αττικής προωθεί με λογότυπό της ως αντισηπτικό και απολυμαντικό, ένα προϊόν που είναι καλλυντικό            - Media

 

«Θα προστρέχω να θεμελιώνω όλα όσα λείπουν από τον τόπο», υποσχέθηκε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, κατά την θεμελίωσης βρεφονηπιακού σταθμού στον δήμο Ηρακλείου, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να ικανοποιήσει ένα διαρκές αίτημα των κατοίκων κατά τα τελευταία… 31 χρόνια.

Η κ. Δούρου, η οποία στην τελετή που διοργάνωσε ο δήμος συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο, στο σύντομο χαιρετισμό της, τόνισε «σήμερα θεμελιώνουμε τα αυτονόητα, διότι αν σε τούτο τον τόπο χρειάζονται 31 συναπτά έτη για να φτιάξουμε έναν βρεφονηπιακό σταθμό, τότε αντιλαμβανόμαστε τις ευθύνες που έχουμε όλες και όλοι όταν η χώρα μας δοκιμάζεται από την κρίση χρέους και την κρίση Δημοκρατίας».

Παρατήρησε ότι «η χώρα μας αντιμετωπίζει κρίση χρέους και κρίση δημοκρατίας επειδή για πολλές δεκαετίες δεν πράξαμε τα αυτονόητα – δεν κάναμε έναν βρεφονηπιακό σταθμό». Εξέφρασε την πικρία της γιατί όπως είπε « βρίσκονται εδώ συμπολίτες μας που βλέπουν να θεμελιώνεται ο παιδικός σταθμός ενώ άλλοι δεν πρόλαβαν γιατί έχουν φύγει από τη ζωή». Γι’ αυτό, υπογράμμισε, «θα μου επιτρέψετε σήμερα να μην θεμελιώσω μόνο έναν βρεφονηπιακό σταθμό. Αλλά να θεμελιώσω όλα όσα έχει ανάγκη σήμερα η πατρίδα.

Καταρχήν τη σοβαρή συνεργασία μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης – κάτι που δεν είναι διόλου αυτονόητο, καθώς η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο βαθμών εξηγεί πολλές κακοδαιμονίες του τόπου. Και δεύτερον να θεμελιώσω έναν νέο, σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο συνεργασίας. Να θεμελιώσω, με λίγα λόγια, αξίες που λείπουν από την χώρα την ώρα που αυτή δοκιμάζεται», υπογράμμισε η περιφερειάρχης.

Κλείνοντας η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τόσο της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου όσο και των υπόλοιπων 65 δήμων της Αττικής, καλύπτοντας τις ανάγκες τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα προστρέχω να μην θεμελιώνω απλά τσιμέντα, αλλά όλα όσα λείπουν από τον τόπο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:53