search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:04
MENU CLOSE

Αφετηρίες: Ημερίδα από το ΔΟΜΕΣ INDEX στο Μουσείο Μπενάκη

10.05.2017 14:00
Κουραμπιέδες γεμιστοί με λουκούμια  - Media

 

Το αρχιτεκτονικό περιοδικό ΔΟΜΕΣ και η διαδικτυακή βιβλιοθήκη έργων ελληνικής αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ INDEX ολοκληρώνουν τον πρώτο κύκλο των Ημερίδων «Αφετηρίες», το Σάββατο 27 Μαΐου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, σαράντα πέντε αρχιτέκτονες κάτω των 45 χρόνων, θα παρουσιάσουν έργα από κάθε γωνιά του πλανήτη που κάποτε τους ενέπνευσαν, αποτελώντας την αφετηρία δικής τους δημιουργίας.

Τα έργα προέρχονται από την αρχαιότητα έως σήμερα καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, όπως κτήρια γραφείων, κατοικίες, μουσεία, ναοί, σχολεία, πάρκα κ.ά.

Η Ημερίδα ξεκινά στις 09.30 και χωρίζεται σε πέντε διαφορετικές συνεδρίες. Απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου, καλλιτέχνες, πολιτικούς μηχανικούς και γενικότερα, σε όσους ασχολούνται με την αρχιτεκτονική και το design.

124 έργα από 190 νέους Έλληνες αρχιτέκτονες έχουν παρουσιαστεί συνολικά μέσα από το πρόγραμμα «ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ» , τα οποία συγκεντρώνονται σε δύο πολυτελείς εκδόσεις. Ο πρώτος τόμος έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις ΔΟΜΕΣ, ενώ ο δεύτερος αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. 

 

  • Οι ΔΟΜΕΣ είναι ένα περιοδικό αφιερωμένο στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό περιλαμβάνοντας από ένα μικρό κτίσμα ως έναν αστικό χώρο. Εξ ολοκλήρου δίγλωσσες, συνιστούν ένα σημείο επαφής της ελληνικής με τη διεθνή αρχιτεκτονική πραγματικότητα.
  • Το ΔΟΜΕΣ INDEX είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που αρχειοθετεί, αναζητά και παρουσιάζει ολοκληρωμένα έργα Ελληνικής αρχιτεκτονικής. Τα έργα αυτά παρουσιάζονται με τη μέγιστη δυνατή πληρότητα στοιχείων και οπτικού υλικού, φιλοδοξώντας να καλύψουν τις ανάγκες του φοιτητή, του ερευνητή, του αρχιτέκτονα ή του κατασκευαστή, καθώς και του ευρύτερου ενδιαφερόμενου κοινού. Το ΔΟΜΕΣ INDEX εμπλουτίζεται με νέο υλικό σε εβδομαδιαία βάση, ενώ μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί 390 έργα.

 
Πληροφορίες:
Ημερίδα ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ
Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138)
Ώρες Διεξαγωγής: 09.30 – 19.00 |  Είσοδος Ελεύθερη

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:01