search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:05
MENU CLOSE

Κλήτευση Φλιν από τη Γερουσία για τις ρωσικές παρεμβάσεις

11.05.2017 06:18
Κλήτευση Φλιν από τη Γερουσία για τις ρωσικές παρεμβάσεις - Media

Η Επιτροπή Ασφάλειας της αμερικανικής Γερουσίας απέστειλε κλήτευση προς την αμερικανική διοίκηση ώστε να της παραδοθούν έγραφα τα οποία σχετίζονται με τον πρώην σύμβουλο εθνική ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Μαίκλ Φλιν και τις σχέσεις του με τη Ρωσία.  

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση του Ρεπουμπλικανού προέδρου τη Επιτροπής, Ρίτσαρντ Μπερ, καθώς και του Δημοκρατικού Γερουσιαστή Μάρκα Γουόρνερ, η επιτροπή είχε ζητήσει ήδη από τις 28 Απριλίου από τον ίδιο τον Φλιν να τη καταθέσει τα έγραφα, κάτι που όμως δεν έκανε. Τώρα, μέσα από την δικαστική κλήτευση τα μέλη της επιτροπή ελπίζουν να πάρουν στα χέρια του όλα τα έγγραφα που χρειάζονται ώστε να ερευνήσουν τις καταγγελίες αναφορικά στην εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, καθώς και τις σχέσεις που είχε με τη ρωσική διοίκηση ο Μαίκλ Φλιν.

Πρόκειται για την πρώτη κλήτευση που καταθέτει η επιτροπή κατά τη διάρκεια των εργασιών της. Η κλήτευση κατά του Φλίν και της διοίκησης έγινε μια μέρα μετά την αποπομπή του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των Δημοκρατικών οι οποίοι θεώρησαν την κίνηση αυτή ως μια προσπάθεια του Τραμπ να σταματήσει την έρευνα για το ζήτημα. 

Ο Ουόρνερ επεσήμανε την Τρίτη ότι η Επιτροπή λαμβάνει διάφορα έγγραφα καθώς ερευνά τις καταγγελίες ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει. Όμως πρόσθεσε μιλώντας στο Reuters ότι κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να συνεργαστούν, «οπότε θα λάβουμε μέτρα».

Η κυβέρνηση Τραμπ αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Ρωσία.

Ο Φλιν είναι στο επίκεντρο της έρευνας για την πιθανολογούμενη παρέμβαση της Μόσχας στις εκλογές. Τον Φεβρουάριο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, όταν έγινε γνωστό ότι δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο των συζητήσεων του με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ και στη συνέχεια παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις συζητήσεις αυτές.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15