search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:17
MENU CLOSE

Συναγερμός στην αστυνομία για το ύποπτο αντικείμενο σε γερμανικό τροχόσπιτο – Tι βρήκαν οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. (Video)

11.05.2017 12:40
Μόδα γίνεται το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο - Media

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ημαθίας. μετά την ανακάλυψη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε τροχόσπιτο Γερμανών τουριστών, που διανυκτέρευσε στον σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΑΕ) Πλατάνου, επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Κλειδί Ημαθίας.

Ο 70χρονος Γερμανός ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου,  συνταξιούχος εναερίτης στη χώρα του,  διανυκτέρευσε μαζί με την 64χρονη σύζυγό του στον συγκεκριμένο σταθμό και το πρωί διαπίστωσε ότι ήταν σκασμένο το λάστιχο του οχήματος. Εξερευνώντας το όχημα ανακάλυψε το ύποπτο αντικείμενο, το οποίο -σύμφωνα με όσα μετέφερε στην Αστυνομία- έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό.
 
Αμέσως έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί μαζί με πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, όπως επίσης πυροσβεστικά οχήματα, ενώ για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε η γύρω περιοχή.
 
Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, ο οποίος ήταν κολλημένος με σιλικόνη στον πίσω αριστερό άξονα του τροχόσπιτου και παρότι δεν ήταν ωρολογιακός, θα μπορούσε να εκραγεί από την τριβή και τη θερμότητα όσο το τροχόσπιτο ήταν εν κινήσει, με απρόβλεπτες συνέπειες για το ζευγάρι των συνταξιούχων Γερμανών Τουριστών 
Όπως κατέθεσε το ζευγάρι των Γερμανών, βρίσκονται στην Ελλάδα πραγματοποιώντας διακοπές με το τροχόσπιτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έφθασαν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τα Σκόπια, στις 9 Μαρτίου .

Το προηγούμενο διάστημα το πέρασαν στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής και τώρα ήταν καθ’ οδόν για την Ηγουμενίτσα, ώστε από εκεί να περάσουν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία, όπου και προγραμμάτιζαν να συνεχίσουν τις διακοπές τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, πέρασαν τη νύχτα στο ΣΑΕ Πλατάνου, όπου στάθμευσαν το όχημα, ενώ το πρωί επρόκειτο να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:17