search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:45
MENU CLOSE

Costa Concordia: Επικυρώθηκε η 16ετής κάθειρξη για τον καπετάνιο

12.05.2017 21:07
Costa Concordia: Επικυρώθηκε η 16ετής κάθειρξη για τον καπετάνιο - Media

 

Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας επικύρωσε την ποινή κάθειρξης 16 ετών για τον καπετάνιο του πλοίου Costa Concordia, το ναυάγιο του οποίου είχε προκαλέσει τον θάνατο 32 ανθρώπων.

Ο 56 χρονος Φραντσέσκο Σκετίνο είχε κριθεί ένοχος ήδη από το 2015 για ανθρωποκτονία, πρόκληση ναυτικού δυστυχήματος και εγκατάλειψη πλοίου.

Μάλιστα τα ιταλικά ΜΜΕ του είχαν αποδώσει τον τίτλο «Κάπτεν Δειλός», μετά τα βίντεο, που τον έδειχναν να έχει επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο πριν εκκενωθεί το πλοίο από επιβάτες και προσωπικό.

Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη και προβλέπει την άμεση φυλάκιση του Σκετίνο, ο οποίος είχε αρχικά καταδικαστεί είχε ασκήσει όμως έφεση.

Ο εισαγγελέας έχει δηλώσει ότι δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό γιατί είχε πλήρη συνείδηση των πράξεων του.

Το ναυάγιο σημειώθηκε ανοιχτά του μικρού νησιού Τζίλιο της κεντρικής Ιταλίας και στο πλοίο επέβαιναν 4200 επιβάτες.

Πηγή: Euronews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:44